Header Ads

Θρίλερ με τον αστυνομικό που βρέθηκε δεμένος στη Νίκαια: Ληστής ή θύμα βασανισμού

Για ένα από τα πιο σύνθετα περιστατικά που έχουν αντιμετωπίσει στην υπηρεσία τους κάνουν λόγο οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση με τον αστυνομικό, ο οποίος βρέθηκε χθες ξυλοκοπημένος και δεμένος σε καρέκλα μέσα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Νίκαιας.

Παρότι την έρευνα έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά, ενεργή είναι και η συμμετοχή ανδρών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι «αδιάφθοροι» έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τον αστυνομικό.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν κάτοικοι της περιοχής άκουσαν τα ξημερώματα της Πέμπτης τα ουρλιαχτά του και κάλεσαν στην Άμεση Δράση. Οι αστυνομικοί βρήκαν τον συνάδελφό τους γεμάτο αίματα και δεμένο με σεντόνι. Τα άτομα που τον χτύπησαν είναι ομάδα περίπου 10-15 Πακιστανών που ζουν ή συχνάζουν στο συγκεκριμένο σπίτι. Σύμφωνα με τους Πακιστανούς, ο αστυνομικός μαζί με ακόμα τρεις άνδρες μπήκαν στο διαμέρισμά τους με σκοπό να πάρουν σακούλες με μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων. Τρία άτομα πρόλαβαν να ξεφύγουν, σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, μαζί με τα τσιγάρα, ενώ ο αστυνομικός έμεινε πίσω και εγκλωβίστηκε. «Τους τα πήραμε όλα», φέρεται να είπε, σύμφωνα με τους Πακιστανούς, ο ένας από τους τρεις άνδρες φεύγοντας από την πολυκατοικία.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που χαρακτηρίζεται από αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. «παράξενο», χωρίς κανείς να μπορεί να εξάγει ακόμα ασφαλή συμπεράσματα. Το Εσωτερικών Υποθέσεων εξετάζει το κατά πόσο ο αστυνομικός μπορεί να συμμετείχε σε ομάδα που λήστευε λαθρέμπορους Πακιστανούς. Τίποτα ακόμη, ωστόσο, δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί.

Τελείως διαφορετική είναι η εικόνα που παρουσίασε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός, ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Η HuffPost Greece δημοσιεύει μέρος από την κατάθεσή του: «Το σπίτι μου είναι στη Νίκαια. Περνούσα από έναν δρόμο όταν ξαφνικά είδα δύο ύποπτα άτομα να τρέχουν. Θεώρησα ότι κάνουν κάτι παράνομο από τις κινήσεις τους. Τους φώναξα δυνατά ‘Αστυνομία’ για να τους ελέγξω. Εκείνοι δεν υπάκουσαν, με χτύπησαν και συνέχισαν να τρέχουν. Τους καταδίωξα. Μπήκαν μέσα σε μία πολυκατοικία και ανέβηκαν στον 2ο όροφο. Τους ακολούθησαν και όταν έφτασα στο διαμέρισμα υπήρχαν πολλοί αλλοδαποί που άρχισαν να με χτυπάνε. Αμύνθηκα. Μετά με εγκλώβισαν σε δωμάτιο, από το οποίο δεν μπορούσα να βγω γιατί δεν υπήρχε εσωτερικά πόμολο. Στη συνέχεια, με έδεσαν και με χτυπούσαν όλοι μαζί». Κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού ο αστυνομικός είχε πάνω του το υπηρεσιακό του όπλο. Ούτε οι Πακιστανοί το πείραξαν αλλά ούτε ο ίδιος το χρησιμοποίησε. Βρέθηκε πάνω του όταν έφτασε η Αστυνομία

 

ΠΗΓΗ: Αλέξανδρος Καλαφάτης / HuffPost Greece
Από το Blogger.