Header Ads

Ιράκ: Τρεις γυναίκες νεκρές σε βομβιστική επίθεση, με ανάληψη ευθύνης από το ISIS

Τρεις σιίτισσες σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί πλάι σε δρόμο καθώς βάδιζαν με σκοπό να φθάσουν σε έναν από τους ιερούς τόπους του σιιτικού Ισλάμ, όπου ήθελαν να κάνουν προσκύνημα, στη βορειοανατολική πόλη Χάνακιν του Ιράκ την Τρίτη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση ανέλαβε το ISIS με μια ανακοίνωση που διανεμήθηκε από ένα από τα όργανα προπαγάνδας του, το «πρακτορείο ειδήσεων» Άμακ.

Ο ισχυρισμός αυτός του ISIS δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί από κάποια άλλη πηγή. Πάντως οι σουνίτες εξτρεμιστές είναι ενεργοί σε αυτή την περιοχή και έχουν στοχοθετήσει επανειλημμένα σιίτες στο παρελθόν, αφού τους θεωρούν «αποστάτες».

Εκατοντάδες χιλιάδες σιίτες συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο Ιράκ για το ετήσιο προσκύνημα του Αρμπάιν, το τέλος των σαράντα ημερών πένθους για τον εγγονό του προφήτη Μωάμεθ, του Ιμάμη Χουσέιν.

Το ISIS συνεχίζει να διεξάγει σωρεία απαγωγών, φόνων και βομβιστικών επιθέσεων παρά την κατάρρευση, το 2017, του «χαλιφάτου» του, που είχε εγκαθιδρύσει σε τμήματα της επικράτειας του Ιράκ και της γειτονικής Συρίας.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-MΠΕ, Reuters)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.