Header Ads

STOP στις εξετάσεις οδήγησης. 30.000 υποψήφιοι στην «ουρά» λόγω απεργίας των εκπαιδευτών

Στον «αέρα» βρίσκονται οι εξετάσεις υποψήφιων οδηγών, καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από την απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ). Σε ανακοίνωσή της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, τονίζοντας ότι οι εξεταστές οδήγησης είναι πέντε μήνες απλήρωτοι.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ), Διαμαντής Ηλιάδης, μιλώντας στη HuffPost Greece αναφέρει πως οι εξεταστές παραμένουν απλήρωτοι από την 1η Μαίου και, παρά την υποσχετική επιστολή που απέστειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης στις αρχές εκείνου του μήνα, τα χρωστούμενα δεν δόθηκαν.

Σε ερώτηση για το πόσο θα κρατήσει η απεργία, ο κ. Ηλιάδης δηλώνει πως είναι άγνωστο. «Υπάρχουν δυο ενδεχόμενα. Ή να υπάρξουν απεργοσπάστες από την ΟΣΥΑΠΕ ή να πληρωθούν οι εξεταστές» συνεχίζει. Στο μεταξύ, αναμένουν τροπολογία από το Υπουργείο, ώστε να δοθεί τέλος στην αναμονή των υποψηφίων οδηγών.

Πάντως, όπως σημειώνει, οι αρμόδιοι του υπουργείου είναι απρόβλεπτοι.

Από την πλευρά τους, οι εξεταστές περιμένουν την σχετική τροπολογία από το υπουργείο και δηλώνουν ότι δεν θα αρκεστούν σε υποσχέσεις μέσω επιστολών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 30.000 υποψήφιοι οδηγοί βρίσκονται σε αναμονή! Ανάμεσά τους και 5.500 ηλικιωμένοι άνω των 74 ετών, οι οποίοι υποχρεώνονται σε επανεξέταση με βάση το νέο ΚΟΚ και οι οποίοι κατάθεσαν ήδη τις αιτήσεις τους.

 Η ανακοίνωση του ΟΣΥΑΠΕ στις 01/10/18

Με περισσό θράσος ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών επανέρχεται… για να μας πει και πάλι ότι το Σχέδιο Νόμου με τίτλο «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις» βρίσκεται σε επεξεργασία…

Μόνο, που δεν γίνεται πιστευτός, γιατί τα ίδια μας είπε και στις 2 Μαΐου 2018.

Και επειδή από ότι φαίνεται η ρύθμιση χρειάζεται πολύ επεξεργασία!!! οι συνάδελφοι εξεταστές οδήγησης παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες!!!

Τέλος επειδή τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια, όσον αφορά τα λεγόμενα στο σημερινό έγγραφο του γενικού γραμματέα προκαλούμε τον υπουργό Υποδομών που εδώ και εδώ χρόνια αρνείται όχι μόνο να λύσει το πρόβλημα, να εξασφαλίσει την ορθή εκτέλεση του έργου των εξετάσεων και να διασφαλίσει την οδική ασφάλεια αλλά και να μας συναντήσει, να μας πει πότε και που μας συνάντησε; Γιατί φανταζόμαστε ότι δεν μας βλέπει στον ύπνο του…

Προχωρήστε σε λύσεις και σε πληρωμή των συναδέλφων. Όχι άλλες υποσχέσεις. Δεν γίνεστε πιστευτοί. Οι συνάδελφοι στο χιλιοπαιγμένο έργο δίνουν την δική τους απάντηση: Συνέχιση της αποχής.

Σωτήρης Βαλάρης
Από το Blogger.