Header Ads

Η Αυστρία αποσύρεται από τη συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση

Η Αυστρία θα ακολουθήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουγγαρία, υποχωρώντας από το σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τη μετανάστευση, με το σκεπτικό της ανησυχίας για την εθνική της κυριαρχία, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, το κρατικό πρακτορείο της χώρας.

Σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να λάβει σήμερα η αυστριακή κυβέρνηση, ωστόσο, σύμφωνα με το Ρόιτερς, ο Αυστριακός το προανήγγειλε ο Καγκελάριος Σαμπάστιαν Κουρτς με συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η κυβέρνηση Δεξιάς-Ακροδεξιάς στη Βιέννη αποφάσισε να μιμηθεί το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Ουγγαρίας, οι οποίοι έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα υπογράψουν το σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών στη σύνοδο του Οργανισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Μαρακές του Μαρόκου τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι, καγκελάριος Κουρτς είχε προϊδεάσει για την απόφαση αυτή με δήλωσή του ότι διαφωνεί με κάποια από τα άρθρα του συμφώνου.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο, τα 193 μέλη του ΟΗΕ, εκτός των ΗΠΑ, κατέληξαν σε μη δεσμευτική συμφωνία αναφορικά με τους τρόπους για την αντιμετώπιση των εκατομμυρίων μεταναστών που μετακινούνται από χώρα σε χώρα, με στόχο να καταστεί ασφαλής και ομαλή η μετανάστευση.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.