Header Ads

Συνταγματική Αναθεώρηση: «Ξεκάθαρη θέση» ζητά το Μαξίμου από τη ΝΔ

Την αναδίπλωση της ΝΔ ως προς την συμμετοχή της στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος εκμεταλλεύεται πολιτικά η κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «προσχήματα» και «αμηχανία» της ΝΔ.

«Μία ημέρα μετά τις προτάσεις του πρωθυπουργού, η αμηχανία της ΝΔ να πάρει σαφή θέση για την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι πασιφανής. Προχθές και χθες διαρροές από την Πειραιώς κατήγγειλαν το ΣΥΡΙΖΑ και απαξίωναν τη διαδικασία, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα απέχει. Σήμερα, μετά την κατακραυγή, η ΝΔ φαίνεται πως το ξανασκέφτεται», επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

«Η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή δημοκρατική διαδικασία και δεν μπορεί να εξαρτάται από τις εσωκομματικές διαφωνίες της ΝΔ. Ας λύσουν λοιπόν τα προβλήματά τους και ας σοβαρευτούν, παίρνοντας μία ξεκάθαρη και υπεύθυνη θέση για το μείζον ζήτημα και όσα πρότεινε χθες ο πρωθυπουργός», υπογραμμίζουν και προσθέτουν: «κανένα πρόσχημα πια δε μπορεί να κρύψει το φόβο της ΝΔ, ούτε για τις προοδευτικές τομές, ούτε για την αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών».

Newsroom
Από το Blogger.