Header Ads

Και η Κέιτ Μπλάνσετ ενέδωσε στην τηλεόραση. Ποια είναι η «Mrs.America» που θα υποδυθεί

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι ακόμα μια ηθοποιός που μεταπήδησε από τον κινηματογράφο στη μικρή οθόνη. 

Το αμερικανικό δίκτυο FX ανακοίνωσε την Τρίτη τη συμμετοχή της Μπλάνσετ στην επερχόμενη δραματική σειρά «Mrs. America», η οποία εστιάζει στον αγώνα των γυναικών της δεκαετίας του ’70 για την τροποποίηση των ίσων δικαιωμάτων με τους άνδρες.

Η δημοφιλής ηθοποιός θα υποδυθεί την Φίλις Σλάφλι, η οποία ηγείται ένα κίνημα και μια ομάδα προσωπικοτήτων κατά τη διάρκεια της νομικής και δημόσιας μάχης για να εγκριθεί η τροποποίηση. Πρόκειται για μια συντηρητική φυσιογνωμία που αγωνίστηκε χωρίς φόβο για τα δικαιώματα, υπήρξε πολέμιος του κομμουνισμού, ήταν κατά της νομιμοποίησης της έκτρωσης και του αυξανόμενου κινήματος των ομοφυλόφιλων.

Η Σλάφλι ήταν νοικοκυρά και ακτιβίστρια από το Ιλινόι, η οποία αργότερα σπούδασε νομική και παρέμεινε ενεργή ως συντηρητική σχολιάστρια για πολλές δεκαετίες. Πέθανε το 2016 σε ηλικία 92 ετών. 

Το «Mrs.America» σηματοδοτεί τον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της Μπλάνσετ σε αμερικανική σειρά. Στο παρελθόν και στις αρχές τις καριέρας της, η Μπλάνσετ εμφανίστηκε σε τηλεοπτική σειρά της Αυστραλίας και αργότερα σε επεισόδια του «Family Guy». Η Μπλάνσετ ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών τον προηγούμενο Μάιο, ενώ σύντομα θα τη δούμε στο επερχόμενο κινηματογραφικό πρότζεκτ του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, «Where’d You Go, Bernadette?».

 

 

Πηγή: Indiewire 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.