Header Ads

Ιταλία: Δώρο ένα οικόπεδο σε όλες τις οικογένειες που αποκτούν τρίτο παιδί

Η κυβέρνηση της Ιταλίας θέλει να ενθαρρύνει τη γεννητικότητα προσφέροντας ένα αγροτεμάχιο στους γονείς που θα αποκτήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια τρίτο παιδί, αναφέρουν σήμερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το μέτρο, που επεξεργάσθηκε η ακροδεξιά Λέγκα και το οποίο εντάχθηκε στο σχέδιο προϋπολογισμού 2019, προβλέπει την παραχώρηση δημόσιου αγροτεμαχίου για 20 χρόνια στις οικογένειες που θα διευρυνθούν στο διάστημα από το 2019 έως το 2021.

«Λένε πως οι Ιταλοί κάνουν λίγα παιδιά και η τάση αυτή πρέπει να ανατραπεί», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Γεωργίας Τζαν Μάρκο Τσεντινάιο, που προέρχεται από τη Λέγκα. «Το υπουργείο θέλει να συμβάλει ευνοώντας τις αγροτικές ζώνες».

Το ποσοστό γεννητικότητας στην Ιταλία είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη και η Λέγκα υπόσχεται ότι θα κάνει την οικονομία να ανακάμψει ώστε οι Ιταλοί να αποκτήσουν και πάλι την επιθυμία να κάνουν παιδιά.

Ο υπουργός Οικογένειας, ο πολύ καθολικός Λορέντσο Φοντάνα, ο οποίος προέρχεται κι αυτός από τη Λέγκα, εξέφρασε την υποστήριξή του στο μέτρο αυτό, διευκρινίζοντας πάντως πως δεν θα αφορά παρά τα παντρεμένα ζευγάρια που είναι εγκατεστημένα στην Ιταλία εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.

Σύμφωνα με το Coldiretti, το κύριο αγροτικό συνδικάτο της χώρας, το κράτος εξακολουθεί να διαθέτει πέντε εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται σε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όμως σύμφωνα με την Corriere della Sera, η αξία αυτή είναι θεωρητική, καθώς το κράτος έχει ήδη πωλήσει τα καλύτερα εδάφη του. «Αυτά που απομένουν είναι κυρίως τα υπόλοιπα», εκτιμά η εφημερίδα.

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νewsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.