Header Ads

Στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ για την επανέρναρξη της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνα - Σκόπια

О αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι, θα μεταβεί στην Αθήνα την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, με αφορμή την καθιέρωση απευθείας αεροπορικής γραμμής Αθήνα-Σκόπια από την εταιρεία Aegean Airlines.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, «ΜΙΑ», ο Οσμάνι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Γιώργο Κατρούγκαλο και στη συνέχεια θα μεταβούν μαζί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών ”Ελευθέριος Βενιζέλος”, όπου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ θα επιβιβαστεί στην πρώτη πτήση από Αθήνα για Σκόπια.

 

Η Aegean Airlines από την 1η Νοεμβρίου θα εκτελεί δρομολόγια Αθήνα-Σκόπια και Σκόπια-Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη). Θα είναι η πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια που θα λειτουργήσει και πάλι αεροπορική σύνδεση μεταξύ των πρωτευούσεων των δύο χωρών, η οποία είχε διακοπεί το 2003, καθώς η γραμμή είχε κριθεί τότε ζημιογόνος.

 

Οι πτήσεις Αθήνα - Σκόπια θα εκτελούνται από την Aegean με δρομολόγια της Olympic Air, με αεροσκάφη Bombardier Dash8 - Q400, χωρητικότητας 78 θέσεων. Η διάρκεια της πτήσης είναι 1 ώρα και 15 λεπτά.

 

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.