Header Ads

Η παραγωγή bitcoin μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία κατά 2 βαθμούς Κελσίου

 

Πάνω από δύο βαθμούς Κελσίου θα αυξηθεί η θερμοκρασία πιθανότατα από το 2033 σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, αν το bitcoin, το κρυπτονόμισμα που έχουν αγαπήσει οι επενδυτές, εξακολουθήσει να παράγεται με τους σημερινούς ρυθμούς

Η γνωστοποίηση της είδησης έγινε γνωστή μέσα από την έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Χαβάης, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή γεωγραφίας Καμίλο Μόρα. Η ομάδα σημείωσε πως «το bitcoin είναι ένα κρυπτονόμισμα με υψηλές απαιτήσεις hardware, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας».

Η δημοσίευση που έγινε στο περιοδικό Nature Climate Change αναφέρει πως το 2017 η χρήση bitcoin είχε ως αποτέλεσμα την εκπομπή 69 εκατομμυρίων μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Ακολουθώντας τους ίδιους ρυθμούς το κρυπτονόμισμα στο μέλλον θα οδηγήσει τη θερμοκρασία πάνω από το όριο των δύο βαθμών Κελσίου. Πότε θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, σε 15 έως 22 χρόνια.

Η ερευνήτρια και μέλος της ομάδας, Κέιτι Ταλαντέι, είπε σχετικά: «Στη σύγχρονη εποχή οι εκπομπές από τις μεταφορές, τα σπίτια και τα διάφορα τρόφιμα είναι οι παράγοντες που οδηγούν στην κλιματική αλλαγή. Πλέον μάλλον το bitcoin θα προστεθεί στον κατάλογο αυτό».

«Είναι σημαντικό η ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων να έχει στόχο τη μείωση της ζήτησης για ηλεκτρικό ρεύμα, αν θέλουμε να προστατέψουμε το περιβάλλον και να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες στο μέλλον», υπογράμμισε ο Μόρα από την πλευρά του.

Η μαζική κατανάλωση ηλεκτρισμού για την παραγωγή («εξόρυξη») bitcoin μπορεί να έχει ως συνέπεια την εκπομπή περίπου 230 γιγατόνων άνθρακα μέσα στην επόμενη 15ετία.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.