Header Ads

Κοζάνη: Η έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση» ανοίγει την Τρίτη τις πύλες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Κοζάνη: Η έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση» ανοίγει την Τρίτη τις πύλες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Η έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση. Η στήριξη της ελληνικής αντίστασης ενάντια στη στρατιωτική χούντα από τα γερμανικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτικά ιδρύματα (1967-1974)» εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην Κοβενδάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη από την Υφυπουργό Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη.

Η έκθεση επικεντρώνεται στον ξεχασμένο εν πολλοίς αγώνα των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών και μεταναστριών στη Δυτική Γερμανία εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος στην Αθήνα. Παράλληλα αναδεικνύει την υποστήριξη που παρείχε η γερμανική κοινή γνώμη στις ελληνικές αντιδικτατορικές δράσεις: γερμανικά κόμματα, συνδικάτα, πολιτικά ιδρύματα, μέσα ενημέρωσης στάθηκαν αλληλέγγυα και στήριξαν έμπρακτα τον αντιδικτατορικό αγώνα, συμβάλλοντας στον διεθνή αποκλεισμό της χούντας. Η έκθεση αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική αντίσταση και παράλληλα επιδιώκει να στρέψει το βλέμμα – στη συγκυρία της σημερινής πολιτικής και οικονομικής κρίσης – σε μια άγνωστη αλλά αξιομνημόνευτη σελίδα των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung στην Αθήνα και τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης). Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό από 30/10/2018 έως 06/11/2018 στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης. Ημέρες και Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 08.00-20.00 (εκτός Σαββάτου-Κυριακής)

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη: Κώστας Δαβάνης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1318878
Από το Blogger.