Header Ads

ΑΣΕΠ: Τρεις προκηρύξεις δίνουν μόνιμη δουλειά στο Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Τρεις προκηρύξεις δίνουν μόνιμη δουλειά στο Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης με στόχο την επαρκή και αναγκαία στελέχωση του νέου Καταστήματος Κράτησης Δράμας στον Νικηφόρο, που ιδρύθηκε πρόσφατα κατόπιν της ολοκλήρωσης της ανέγερσής του θα προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα ενώ έτοιμη για έκδοση είναι η προκήρυξη για τις 17 μόνιμες προσλήψεις στην Βουλή

Προσλήψεις μονίμων σωφρονιστικών υπαλλήλων, εξωτερικών φρουρών, διοικητικού προσωπικού και άλλων ειδικοτήτων θα προκηρύξει το ΑΣΕΠ μετά την αύξηση των οργανικών θέσεων του προσωπικού στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα της Δράμας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η πλήρης στελέχωση όλων των τμημάτων των φυλακών, σύμφωνα με τα πρότυπα που ακολουθούνται για τη λειτουργία Καταστημάτων Κράτησης υψηλής χωρητικότητας έως εξακοσίων (600) θέσεων κράτησης. Επιπρόσθετα προβλέπεται ικανοποιητικός αριθμός θέσεων επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού για τη διασφάλιση συνθηκών διαβίωσης στους χώρους κράτησης και μεταχείρισης των κρατουμένων σύμφωνους με τα διεθνή πρότυπα και την ακολουθούμενη σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική.

Στην προκήρυξη που θα εκδοθεί θα υπάρχει η πρόβλεψη ικανοποιητικού αριθμού επιστημονικών στελεχών (ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, κοινωνικών λειτουργών, εγκληματολόγων) και υγειονομικού προσωπικού (ιατρών, οδοντιάτρου, νοσηλευτών) για την κάλυψη των αναγκών μεταχείρισης των κρατουμένων, σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις για τη λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων και την ακολουθούμενη τα τελευταία 3 χρόνια πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι 258 προσλήψεις στις φυλακές «Νικηφόρου» θα γίνουν μετά από απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να αυξήσει από 5.610 σε 5.868 τις οργανικές θέσεις του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης.

Η κατανομή των προσόντων θα είναι 22 προσλήψεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 19 προσλήψεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 217 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η τελευταία προκήρυξη για προσλήψεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης που αφορούσε τα σωφρονιστικά καταστήματα είχε εκδοθεί μόλις πριν λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Μάιο. Η προκήρυξη είχε τον κωδικό 6Κ/2018.

Η προκήρυξη, θα εκδοθεί μετά την υπουργική απόφαση για σύσταση των προσωποπαγών θέσεων. Αμέσως μετά το αίτημα θα αποσταλεί στο ΑΣΕΠ για έκδοση της σχετικής προκήρυξης.

Ειδικότερα, οι θέσεις του μόνιμου προσωπικού των καταστημάτων κράτησης που αυξάνονται για τη στελέχωση του Καταστήματος Κράτησης Δράμας διακρίνονται σε κατηγορίες και κλάδους ή ειδικότητες όπως παρακάτω:

1. Κατηγορία Π Ε
α) Κλάδος ΠΕ Σωφρονιστικός Ενηλίκων, θέσεις: οκτώ (8)
β) Κλάδος ΠΕ Ιατρών, θέσεις: τρεις (3)
γ) Κλάδος ΠΕ Οδοντιάτρων, θέσεις: μία (1)
δ) Κλάδος ΠΕ Κοινωνιολόγων, θέσεις: τρεις (3)
ε) Κλάδος ΠΕ Εγκληματολόγων, θέσεις: δύο (2)
στ) Κλάδος ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, θέσεις: δύο (2)
ζ) Κλάδος ΠΕ Ψυχολόγων, θέσεις: τρεις (3)

2. Κατηγορία ΤΕ
α) Κλάδος ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού, θέσεις: έξι (6) β) Κλάδος ΤΕ Πληροφορικής, θέσεις: μία (1) γ) Κλάδος ΤΕ Μηχανικών, θέσεις: τρεις (3) δ) Κλάδος ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότητας
Κοινωνικής Εργασίας, θέσεις: τέσσερις (4) ε) Κλάδος ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότητας Νοσηλευτικής, θέσεις: έξι (6)

3. Κατηγορία ΔΕ
α) Κλάδος ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, θέσεις: έξι (6)
β) Κλάδος ΔΕ Τεχνικού, θέσεις: τέσσερις (4)
γ) Κλάδος ΔΕ Οδηγών, θέσεις: τρεις (3)
δ) Κλάδος ΔΕ Νοσηλευτικής, θέσεις: δύο (2)
ε) Κλάδος ΔΕ Φύλαξης, θέσεις: εκατόν τρεις (103)
στ) Κλάδος ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, θέσεις: ενενήντα οκτώ (98)

Μόνιμες προσλήψεις στην Βουλή

Στο ΑΣΕΠ ήδη έχει φτάσει το σχέδιο προκήρυξης για τις μόνιμες προσλήψεις στην Βουλή ενώ ήδη καθορίστηκε η θέση που θα καλυφθεί από τις λίστες των «προστατευόμενων» του ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με έγγραφο που αποκάλυψαν τα dikaiologitika news επίκεινται οι μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για την κάλυψη δεκαεπτά (17) κενών οργανικών θέσεων διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων στη Βουλή των Ελλήνων.

Με νέα απόφαση καθορίζεται ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας στη Βουλή των Ελλήνων, που πρόκειται να πληρωθούν από πρόσωπα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998.

Η ειδικότητα που θα ζητηθεί από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ είναι, ΤΕ2 Οικονομικού και η θέση θα αφορά ΑμεΑ και θα καλυφθεί μια θέση.

Οι συνολικές θέσεις μόνιμου προσωπικού ορίζονται σε δεκαεπτά (17), κατά σχέση εργασίας, κλάδο και ειδικότητα προσωπικού, ως εξής:

Με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου:

- 2 θέσεις του κλάδου ΠΕ4 Πληροφορικής

- 2 θέσεις του κλάδου ΠΕ7 Βιβλιοθηκονόμων

- 2 θέσεις του κλάδου ΠΕ8 Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων

- 2 θέσεις του κλάδου ΤΕ2 Οικονομικού

- 1 θέση του κλάδου ΤΕ4 Βιβλιοθηκονόμων

- 2 θέσεις του κλάδου ΤΕ16 Στενογράφων

Με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου θα γίνουν και κατανέμονται:

- 2 θέσεις Ειδικών Επιστημόνων, και με ειδικότητα αντίστοιχη του κλάδου ΠΕ1 Διοικητικού, με πτυχίο νομικής και διδακτορικό δίπλωμα.

- Μία θέση κατηγορίας ΠΕ με ειδικότητα αντίστοιχη κλάδου ΠΕ2 Οικονομικού και 2 θέσεις με ειδικότητα στην Πληροφορική, αντίστοιχη του κλάδου ΠΕ4 Πληροφορικής.

Μόνιμες προσλήψεις σε Δήμους

 Σε λίγες μέρες θα δημοσιευτεί η νέα μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ γιά την κατηγορία κριτηρίων της υποχρεωτικής εκπαίδευσης η οποία όπως πρώτα μετέδωσαν τα dikaiologitika.gr περιλαμβάνει προσλήψεις 757 μόνιμων υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων και ειδικότερα στους τομείς της Καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).

Η εν λόγω προκήρυξη είναι η μεγαλύτερη που υπάρχει στα σκαριά γιά τους ΥΕ και αποτελεί συνέχεια της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ που αναμένεται να βγει στον "αέρα" το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες νεώτερα για την προκήρυξη θα υπάρξουν τον επόμενο μήνα.

Οι θέσεις αφορούν την κάλυψη κενών σε 28 δήμους, 13 ΔΕΥΑ και δύο Συνδέσμους Διαχείρισης αποβλήτων. Οι περισσότερες προσλήψεις θα γίνουν στην ΔΕΥΑ Ρόδου (100) και ακολουθούν: -Δήμος Κηφισιάς: 93

-Δήμος Δέλτα: 72

-ΔΕΥΑ Λάρισας: 56

-Δήμος Πειραιά: 49

-Δήμος Βριλησσίων: 48
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, εργάτες συνοδών απορριμματοφόρων, κ.ά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα επιλεγούν:

476 σε 28 δήμους
254 σε 13 ΔΕΥΑ
27 σε δύο Ειδικούς Φορείς

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων θα διατεθεί σε υποψηφίους Υποχρεωτικής εκπαίδευσης (550). Οι υπόλοιπες θέσεις θα διανεμηθούν, κυρίως σε ενδιαφερόμενους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λιγότερους σε υποψηφίους ΠΕ και ΤΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η «μάχη» των προσλήψεων θα κριθεί σε δύο βασικά κριτήρια, που έχουν να κάνουν με την ειδική εμπειρία και την εντοπιότητα.

Ειδικότητες
Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση

Βιολόγοι
Γεωλόγοι
Διοικητικοί
Μηχανικοί περιβάλλοντος
Πολιτικοί μηχανικοί
Οικονομολόγοι

Τεχνολογική Εκπαίδευση

Διοικητικοί
Διοικητικού – Οικονομικού
Λογιστές
Μηχανικοί Η/Υ
Μηχανικοί Δομικών Έργων
Τεχνολόγοι Περιβάλλοντος

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Διοικητικού – Λογιστικού
Ηλεκτρολόγοι
Ζυγιστές
Εργοδηγοί
Μηχανοτεχνίτες
Μνημοτεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων
Τεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων
Οδηγοί απορριμματοφόρων
Οδηγοί φορτηγών
Χειριστές Η/Υ
Χειριστές μηχανημάτων έργου
Χειριστές μηχανημάτων καθαριότητας

Υποχρεωτική Εκπαίδευση

Βοηθητικό προσωπικό
Γενικών καθηκόντων
Επιστάτες καθαριότητας
Εργάτες καθαριότητας
Εργάτες – συνοδοί απορριμματοφόρων
Εργάτες διαφόρων ειδικεύσεων
Εργάτες εξωτερικών χώρων
Υδρονομείς
Προσωπικό καθαριότητας
Φύλακες

Αντωνόπουλος Γιώργος
Από το Blogger.