Header Ads

Γιατί οι πωλήτριες των Victoria's Secret αφήνουν τους πελάτες να κλέβουν ασύστολα σέξι εσώρουχα

Σχεδόν καθημερινά, σημειώνονται κλοπές σέξι εσωρούχων από καταστήματα της εταιρίας Victoria’s Secret. Μόλις την περασμένη Τρίτη, από το κατάστημα του Νιου Χαμσάιρ εκλάπησαν εσώρουχα αξίας 6.500 δολαρίων. Την ίδια μέρα, σημειώθηκαν άλλες δύο κλοπές σε καταστήματα Victoria’s Secret, και πάλι οι κλέφτες έφυγαν με εσώρουχα αξίας χιλιάδων δολαρίων.

Υπάλληλος του καταστήματος που μίλησε στο Business Insider ισχυρίζεται ότι το φαινόμενο είναι καθημερινό και ότι οι υπάλληλοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να το αποτρέψουν.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Victoria’s Secret έχει μια αυστηρή πολιτική όπου οι υπάλληλοί της έχουν εντολή να μην κατηγορούν, να μην προσεγγίσουν, να μην επισημαίνουν το οτιδήποτε σε όποιον παρατηρούν ότι κλέβει εμπορεύματα. Μάλιστα, όσοι τολμήσουν να το κάνουν, κινδυνεύουν με απόλυση, εξομολογούνται πέντε πωλήτριες που έχουν εργαστεί σε διάφορα καταστήματα της εταιρίας στις ΗΠΑ, μιλώντας στο Business Insider.

Εκπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε ότι οι πωλήτριες έχουν εντολή να μην προσεγγίζουν τους κλέφτες. Οι εργαζόμενοι καλούνται να είναι προσεκτικοί και να ειδοποιούν την ασφάλεια αν παρατηρήσουν περιστατικό κλοπής. Κάποια καταστήματα διαθέτουν ασφάλεια στην είσοδο του μαγαζιού σε καθημερινή βάση, ενώ στα μικρότερα καταστήματα, υπάρχει παρατηρητής που επισκέπτεται τα μαγαζιά μια -δύο φορές τη βδομάδες και παρατηρεί την κίνηση, ενώ βλέπει και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Μια πωλήτρια ανέφερε: «Υπάρχουν πελάτες που έρχονται κανονικά και μας λένε, σήμερα ήρθα για να κλέψω και εμείς δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε γιατί μπορεί να απολυθούμε. Εχω δει ανθρώπους να βάζουν στην τσάντα τους δέκα αρώματα των 70 δολαρίων έκαστο και δεν έχω πει τίποτα, γιατί έτσι με έχει συμβουλέψει η διευθύντρια του καταστήματος».

Η Victoria’s Secret δεν είναι η μόνη εταιρία που ακολουθεί τη συγκεκριμένη στρατηγική, το ίδιο κάνουν και η Walmart και η Macy’s: η εταιρική τους πολιτική δεν είναι μόνο να προστατεύσουν την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και να αποτρέψουν καταστάσεις όπου ένας πελάτης μπορεί να κατηγορηθεί ψευδώς κλοπή.

Άλλη πωλήτρια υπερασπίζεται την πολιτική της εταιρίας, λέγοντας πως με αυτό τον τρόπο τους προστατεύουν, καθώς πολλές πελάτισσες που κλέβουν γίνονται βίαιες όταν τους επισημαίνεται η κλοπή από το προσωπικό.

 

Με πληροφορίες από Business Insider

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.