Header Ads

Πιθανότατα εντοπίστηκε η άτρακτος του Boeing της Lion Air που κατέπεσε ανοιχτά της Ινδονησίας

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ινδονησίας, ο πτέραρχος Χάντι Τσαχαντό, δήλωσε πως πιστεύει πως μια ομάδα έρευνας και διάσωσης βρήκε μεγάλο τμήμα της ατράκτου του αεροσκάφους της εταιρείας Lion Air που συνετρίβη στη θάλασσα με 189 επιβαίνοντες τη Δευτέρα.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι βρήκαμε τμήμα της ατράκτου» του Boeing που εκτελούσε την πτήση JT610, δήλωσε ο Τσαχαντό σε ινδονησιακό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η ομάδα μετέδωσε τις συντεταγμένες και μένει να εξακριβωθεί ότι πρόκειται πράγματι για την άτακτο, σύμφωνα με τον ανώτατο αξιωματικό των ινδονησιακών ένοπλων δυνάμεων. Οι αρχές έχουν αναπτύξει ειδικές συσκευές εντοπισμού ηχητικών σημάτων στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τα λεγόμενα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

Την Τρίτη «η ομάδα άκουσε ένα ping σε μια τοποθεσία όπου το βάθος της θάλασσας είναι 35 μέτρα», δήλωσε ο Χάριο Σατμίκο, υποδιευθυντής της εθνικής υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών της Ινδονησίας, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Σήμερα το πρωί, στις 05:00, η ομάδα ξαναπήγε στο σημείο και κάνει καταδύσεις στην τοποθεσία αυτή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι 189 επιβαίνοντες θεωρούνται όλοι νεκροί αφότου το Boeing 737 Max 8 κατέπεσε, 13 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, ενώ ξεκίναγε την ωριαία πτήση προς την πόλη Πανγκάλ Πινάν.

Ένας Ινδονήσιος, η κόρη του οποίου είχε επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, είπε πως ακόμα και τώρα «συνεχίζει να προσεύχεται να γίνει ένα θαύμα» παρότι «λογικά» κατανοεί ότι οι πιθανότητες να έχει επιζήσει οποιοσδήποτε είναι μηδενικές αφού το αεροπλάνο έπεσε στη θάλασσα και κατέληξε στον βυθό. «Αλλά ως γονιός, θέλω ένα θαύμα», επέμεινε.

Δεκάδες συγγενείς των αγνοουμένων πήγαν στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν 37 σάκοι με ανθρώπινα υπολείμματα, ώστε να βοηθήσουν στην προσπάθεια αναγνώρισης των θυμάτων, δίνοντας δείγματα DNA ώστε να γίνουν συγκρίσεις του γενετικού υλικού από τους ιατροδικαστικούς.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.