Header Ads

Δωρεά 5,3 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της κοινωφελούς του δράσης και της σταθερής και συνεχούς ενίσχυσης του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, προχωρά σε μία νέα σημαντική δωρεά, αυτή τη φορά προς το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ), ύψους €5,3 εκατομμυρίων.

 

Η δωρεά στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας περιλαμβάνει την αγορά ιατροτεχνικού εξοπλισμού για πέντε τμήματα του νοσοκομείου. Ειδικότερα, περιλαμβάνει την αγορά νέου εξοπλισμού, είτε προς αντικατάσταση παλαιωμένων μηχανημάτων είτε προς περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών του ΓΝΑ, για την παροχή των παρακάτω ολοκληρωμένων συστημάτων:

-Πλήρες Ψηφιακό Αγγειογραφικό Σύστημα στο Εργαστήριο Επεμβατικής Ακτινολογίας

-Ψηφιακό Σύστημα Ποζιτρονικής Τομογραφίας στο Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής

-Πλήρες Ψηφιακό Ενδοσκοπικό Σύστημα Υψηλής Ανάλυσης στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα

-Αξονικός Τομογράφος Κωνικής Δέσμης στο Ακτινολογικό Τμήμα του Οδοντιατρικού Τομέα

-Ολοκληρωμένο Λογισμικό Πρόγραμμα Υποστήριξης στην Κεντρική Μονάδα Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων

 

Το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας θα είναι το μόνο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της χώρας που θα διαθέτει τον εν λόγω εξοπλισμό, ο οποίος, μεταξύ άλλων, προγραμματίζεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τον εξοπλισμό ακτινοθεραπείας που έχει διατεθεί με δωρεά του ΙΣΝ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η αντικατάσταση του ψηφιακού αγγειογραφικού συστήματος δύο επιπέδων του Εργαστηρίου Επεμβατικής Ακτινολογίας που θα επιτευχθεί μέσω της δωρεάς του ΙΣΝ με στόχο να ανανεωθεί ο εξοπλισμός και να διατηρηθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών σε υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας.


Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κύριος Ανδρέας Δρακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η ενίσχυση του τομέα της Υγείας στην Ελλάδα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Ίδρυμά μας, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι δεκάδες δωρεές των τελευταίων χρόνων στον χώρο αυτό, με αποκορύφωμα την Πρωτοβουλία για την Υγεία. Η Υγεία είναι ένα θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό και όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης – πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ανθρώπους που καθημερινά διακινδυνεύουν τη ζωή τους στο καθήκον. Στόχος της στήριξής μας προς φορείς όπως το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας ή, νωρίτερα, το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών είναι η ενίσχυσή τους, με ταυτόχρονη διασφάλιση του κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών τους, οι οποίες θα είναι προσβάσιμες και στο ευρύ κοινό».


Με την ευκαιρία, υπενθυμίζεται πως η δωρεά προς το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύψους €5 εκατομμυρίων, αφορά την υποστήριξη αγοράς εξοπλισμού και εργασιών ανακαίνισης και επέκτασης του Τμήματος Ακτινοθεραπείας, και καλύπτει μεταξύ άλλων την αγορά και εγκατάσταση 2 νέων υπερσύγχρονων γραμμικών επιταχυντών. To 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών είναι το μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της χώρας. Το Τμήμα Ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου είναι προσβάσιμο, εκτός από το στρατιωτικό προσωπικό, και σε πολίτες, οι οποίοι αγγίζουν το 60% του συνόλου των ασθενών που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του τμήματος. Οι υπηρεσίες των 2 νέων γραμμικών επιταχυντών θα είναι προσβάσιμες και από το ευρύ κοινό.

Επιπλέον, τoν περασμένο Αύγουστο το ΙΣΝ ανακοίνωσε δωρεά προς τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ύψους €1,7 εκατομμυρίων, για την ολική ανακαίνιση υποδομών σε 5 λόχους καθώς και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων και μεταπτυχιακών προγραμμάτων από Έλληνες αξιωματικούς και Ευέλπιδες σε συνεργασία με την Αμερικανική Ακαδημία Στρατού (West Point).

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.