Header Ads

Δ. Μακεδονία: 5ο  Διεθνές Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας

Δ. Μακεδονία: 5ο  Διεθνές Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας

Στην πόλη της Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί από σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου μέχρι και το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 το 5ο  Διεθνές Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας και Νέων Τεχνολογιών.

Στο συνέδριο, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας, το Πανεπιστήμιο και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα συμμετέχουν 160 σύνεδροι από Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Το συνέδριο, όπως ανέφερε η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Μαρία Καρυπίδου, γίνεται ενόψει της δημιουργίας του Εθνικού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων-Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Ιωάννη Μπακούρο, το συνέδριο θα έχει τέσσερις ενότητες. Τα τεχνολογικά εργαλεία, τις καινοτόμες λύσεις, το πλαίσιο θωράκισης και την εκπαίδευση σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Πτολεμαΐδας, Ανδρέας Παπαζαχαρίας, το συνέδριο αυτό είναι μία ευκαιρία για την προβολή των δυνατοτήτων που έχει η Δυτική Μακεδονία στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας.

Έκκληση προς τους πολίτες, αλλά και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, αλλά και σε όσους εμπλέκονται στην Πολιτική Προστασία, να συμμετέχουν στο συνέδριο, έκανε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, γιατί όπως τόνισε σ’ αυτό θα «συσσωρευτεί η γνώση και θα είναι ένα παγκόσμιο εργαστήρι» για την Πολιτική Προστασία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1318943
Από το Blogger.