Header Ads

Δύο αδελφές από την Σαουδική Αραβία βρέθηκαν νεκρές και δεμένες στο Μανχάταν

Ενας περαστικός που έκανε την βόλτα του στο Ρίβερσάιντ Πάρκ, στο Μανχάταν, την περασμένη Τετάρτη, εντόπισε κάτι παράξενο στην όχθη του ποταμού και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Εκεί, κάτω από μία μικρή προβλήτα στο ύψος της 68ης οδού, βρέθηκαν τα πτώματα δύο νεαρών γυναικών, δεμένα μεταξύ τους με μονωτική ταινία στη μέση και στους αστραγάλους. Δεν ήταν πολύ καιρό μέσα στο νερό, σύμφωνα με την Αστυνομία. Ντυμένα με παρόμοια, μαύρα κολάν και μαύρα μπουφάν με γούνινα τελειώματα, τα δύο σώματα δεν έφεραν εμφανή σημάδια τραυμάτων. 



Διπλή αυτοκτονία ή έγκλημα


Στην αρχή η Αστυνομία δυσκολεύτηκε να ταυτοποιήσει τις δύο γυναίκες. Τα αστυνομικά σκίτσα αποκάλυψαν τις ομοιότητες μεταξύ τους: τα ίδια σγουρά, μαύρα μαλλιά, ο ίδιος σωματότυπος, το ίδιο χρώμα δέρματος. Δύο μέρες μετά την ανεύρεσή τους, οι ντετέκτιβ έμαθαν ότι επρόκειτο για δύο αδελφές από την Σαουδική Αραβία που ζούσαν στο Φαίρφαξ της Βιρτζίνια. 

Η Ροτάνα Φαρέα ήταν 22 χρονών. Η Τάλα Φαρέα ήταν 16. Πρόσφατα είχαν ζητήσει άσυλο στις ΗΠΑ. Πέραν αυτών, όμως, οι συνθήκες του θανάτου τους παρέμεναν αδιευκρίνιστες και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να καταλάβουν πώς δύο γυναίκες που ζούσαν σε απόσταση 250 μιλίων, βρέθηκαν στις όχθες του ποταμού Χάντσον.

Η Αστυνομία εξετάζει την πιθανότητα διπλής αυτοκτονίας, αλλά η δολοφονία δεν έχει αποκλειστεί. Η αιτία θανάτου δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί - και κανείς δεν εμφανίστηκε για να παραλάβει τις σωρούς τους. 

«Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για έγκλημα», δήλωσε ο επικεφαλής των ντετέκτιβ της Ν. Υόρκης. «Σίγουρα πρόκειται για μία τρομερή τραγωδία...»

 
Ζήτησαν άσυλο

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Arab News, η Ροτάνα Φαρέα ζούσε στη Ν. Υόρκη, ενώ η μητέρα και η αδελφή της ζούσαν στην Βιρτζίνια. Η μητέρα είχε δηλώσει στην Αστυνομία την εξαφάνιση της Τάλα πριν από δύο μήνες, αλλά ζήτησε την ακύρωση της έρευνας όταν ανακάλυψε ότι είχε πάει στη Ν. Υόρκη για να επισκεφτεί την αδελφή της. Οι δύο αδελφές ήταν σε επαφή με τη μητέρα τους μέχρι πριν από δέκα μέρες, σύμφωνα με την εφημερίδα. 

Η Αστυνομία της Ν. Υόρκης, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι η μητέρα τους είχε δηλώσει την εξαφάνιση και των δύο κοριτσιών το 2017, αλλά όταν οι αδελφές εντοπίστηκαν, ζήτησαν προστασία και μεταφέρθηκαν σε κέντρο φιλοξενείας. 

 

Στις αρχές του 2018, η μεγαλύτερη αδελφή ζούσε σε διαμέρισμα πολυτελούς κτιρίου στο Φαίρφαξ της Βιρτζίνια, από το οποίο έφυγε τον Ιούλιο. 

Στο τέλος Αυγούστου, η μικρότερη αδελφή εξαφανίστηκε και πάλι από το σπίτι που ζούσε με την μητέρα της. Τον Οκτώβριο, δηλώθηκε για άλλη μία φορά η εξαφάνισή τους από την Βιρτζίνια και σύμφωνα με την Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον, οι δύο αδελφές είχαν κάνει αίτηση ασύλου.


 Πηγή: The New York Times

 

NewsRoom / HuffPost Greece
Από το Blogger.