Header Ads

Πώς ένα μήνυμα σε δέντρο έσωσε 3 κοπέλες που χάθηκαν στις Άλπεις

Τρεις κοπέλες από την Κίνα που χάθηκαν ενώ έκαναν πεζοπορία στις γαλλικές Άλπεις, κατάφεραν να σωθούν αφού είδαν τη... λύση στην ταλαιπωρία τους, χαραγμένη σε ένα δέντρο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις υπηρεσίες διάσωσης.

Οι τρεις 20χρονες φοιτήτριες διαπίστωσαν ότι είχαν εγκλωβιστεί ανάμεσα σε τεράστιους βράχους που βρίσκονταν σε υψόμετρο 1.380 μέτρων, το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς είχαν απομακρυνθεί από τα μονοπάτια που ακολουθούν συνήθως οι πεζοπόροι στο όρος Σαλέβ, κοντά στη Γενεύη.

Είδαν έναν αριθμό τηλεφώνου χαραγμένο πάνω σε ένα δέντρο και τον κάλεσαν για να ζητήσουν βοήθεια. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρισκόταν ένας 75χρονος κυνηγός, ο οποίος είχε χαράξει το τηλέφωνό του σε διάφορα δέντρα της περιοχής προ δεκαετίας, ώστε να επικοινωνούν μαζί του οι εκδρομείς όταν εντοπίζουν νεκρά ή τραυματισμένα άγρια ζώα στο βουνό.

 Οι κοπέλες δεν μιλούσαν καλά γαλλικά, όμως ο κυνηγός κατάλαβε πως είχαν χαθεί και τηλεφώνησε με τη σειρά του στην πυροσβεστική, όπως αναφέρει το 24Matins.

Μια ομάδα από την Περιπολία Βουνών της Αστυνομίας (PGMH) ξεκίνησε. Το ελικόπτερο δεν μπορούσε να απογειωθεί λόγω της ομίχλης, γεγονός που περιέπλεξε την έρευνα ανεύρεσης των κοριτσιών. Τελικά, η πεζοπόρα ομάδα που είχε επιστρατευτεί, εντόπισε τις φοιτήτριες περίπου στις 10 μ.μ.

Οι τρεις Κινέζες, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξετάσεις καθώς είχαν μείνει για πολλές ώρες στο κρύο.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.