Header Ads

Νέες ταινίες: «Suspiria», «Bohemian Rhapsody» και «Peterloo»

Οκτώ νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου κι εμείς ξεχωρίζουμε την εκδοχή-«φόρο τιμής» του Λούκα Γκουαντανίνο στο «Suspiria», τον Ράμι Μάλεκ στο ρόλο του Φρέντι Μέρκιουρι στο «Bohemian Rhapsody» και τη μεταφορά της περιβόητης σφαγής του 1819 στο Σεντ Πίτερς Φιλντς του Μάντσεστερ στο «Peterloo».

Αναλυτικά οι ταινίες:

Suspiria

Περιγραφή

Απέραντο σκοτάδι στροβιλίζεται στο κέντρο μιας διεθνούς φήμης σχολής χορού. Κάποιοι θα υποκύψουν στον εφιάλτη. Ριμέικ της κλασικής ταινίας τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο.

Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο

Πρωταγωνιστούν οι: Ντακότα Τζόνσον, Τίλντα Σουίντον, Μία Γκοθ, Κλόε Γκρέιζ Μόρετζ, Τζέσικα Χάρπερ

Διανομή: Seven Films

 

Bohemian Rhapsody

Περιγραφή

To Bohemian Rhapsody είναι μια ωδή στους Queen, τη μουσική τους και τον ξεχωριστό τραγουδιστή τους Φρέντι Μέρκιουρι. O Φρέντι αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα. Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Σκηνοθεσία: Ντέξτερ Φλέτσερ

Πρωταγωνιστούν οι:  Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουίλουμ Λι, Μπεν Χάρντι

Διανομή: Odeon

 

Peterloo 

Περιγραφή

O Μάικ Λι φέρνει στη μεγάλη οθόνη την περιβόητη σφαγή του 1819 στο Σεντ Πίτερς Φιλντς του Μάντσεστερ όταν, κατ’ εντολή των αρχών της πόλης, η ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων διαλύθηκε με αιματηρό τρόπο.

Σκηνοθεσία: Μάικ Λι

Πρωταγωνιστούν οι: Ρόρι Κινίαρ, Μαξίν Πικ, Νιλ Μπελ, Φίλιπ Τζάκσον, Βίνσεντ Φράνκλιν, Καρλ Τζόνσον

Διανομή: Odeon

 

Η Κοιλάδα των Σκιών (Valley of Shadows)

Περιγραφή

Στην ταινία μυστηρίου, ο Ασλάκ βρίσκεται σε αναζήτηση απαντήσεων για μια σειρά από τραγικά γεγονότα. Το «Valley of Shadows» είναι μια ταινία με φόντο την παράδοση της Σκανδιναβίας.

Σκηνοθεσία: Γιόνας Μάτζοφ Γκιουλμπράντσεν

Πρωταγωνιστούν οι: Αντάμ Εκελί, Καθρίν Φάγκερλαντ, Γιούργκεν Λάνγκελε

Διανομή: Weird Wave

 

Οι Στάχτες Μιας Αγάπης (Ash is Purest White)

Περιγραφή

Ο Μπιν, o μικρομαφιόζος μιας παρηκμασμένης επαρχιακής πόλης στην Κίνα, πέφτει θύμα μιας απόπειρας δολοφονίας, ενορχηστρωμένης από μια συμμορία λούμπεν νεαρών που θέλουν να αμφισβητήσουν την πρωτοκαθεδρία του. Η εσωστρεφής σύντροφος του Μπιν, η Κιάο, αποτρέπει την επικείμενη τραγωδία αλλά ένα παράνομο όπλο που βρίσκεται στην κατοχή της, την οδηγεί στην φυλακή για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σκηνοθεσία: Ζία Ζάνγκε

Πρωταγωνιστούν οι:  Ζάο Τάο, Λιάο Φαν, Ξου Ζενγκ

Διανομή: Ama Films

 

Η Κατηγορούμενη (Acusada)

Περιγραφή

Μια διφορούμενη ιστορία για το βίαιο φόνο μίας νεαρής κοπέλας και η τρομακτική επιρροή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων. Η όμορφη νέα Ντολόρες είναι το μόνο πρόσωπο που κατηγορείται για τη δολοφονία της καλύτερης φίλης της. Οι αγαπημένοι της αγωνίζονται για να αποδείξουν την αθωότητά της, αλλά όταν έρθει η ώρα να δικαστεί, η Ντολόρες θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη τη στρατηγική τους.

Σκηνοθεσία: Γκονζάλο Τομπάλ

Πρωταγωνιστούν οι: Λαλί Εσποζίτο, Λεονάρντο Σμπαράλια, Ντανίελ Φανέγκο

Διανομή: Tanweer

 

Motherland

Περιγραφή

Ένας ράπερ προσπαθεί με κάθε τρόπο να επικοινωνήσει με τη νεκρή μητέρα του. Σε αυτό το παράλογο αίτημα, θα συναντήσει φανταστικούς χαρακτήρες οι οποίοι όμως είναι αθάνατοι.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ευθυμίου

Πρωταγωνιστούν οι: Γιώργος Ευθυμίου, Γιάννης Δεληβέης, Μαίρη Τσώνη, Αντώνης Σπίνουλας, Αντώνης Γκρίτσης

 

Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια (The Nutcracker and the Four Realms)

Περιγραφή

Όταν η Κλάρα βρίσκεται σ’ ένα παράξενο και μυστήριο παράλληλο κόσμο που είναι το σπίτι της Χώρας των Νιφάδων, της Χώρας των Λουλουδιών και της Χώρας των Ζαχαρωτών, πρέπει να διασχίσει με θάρρος το Τέταρτο Βασίλειο και να αντιμετωπίσει την τυραννική Κόκκινη Μητέρα για να ξαναφέρει την αρμονία στον αλλοπρόσαλλο κόσμο.

Σκηνοθεσία: Λάσε Χάλστρον, Τζο Τζόνστον

Πρωταγωνιστούν οι: Κίρα Νάιτλι, Μακένζι Φόι, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Ελεν Μίρεν

Διανομή: Feelgood Entertainment

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.