Header Ads

Τουλάχιστον 7 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν

Βομβιστής-καμικάζι επιτέθηκε σε λεωφορείο που μετέφερε δημόσιους λειτουργούς στη μεγαλύτερη αφγανική φυλακή, στην πρωτεύουσα Καμπούλ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 7 άνθρωποι να χάσουντη ζωή τους, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Άλλοι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση. Το λεωφορείο μετέφερε υπαλλήλους στη φυλακή Πουλ ι Σάρκι, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, ο Μπασίρ Μουτζάχιντ.

Ο καμικάζι είχε φθάσει στο σημείο, κοντά στην πύλη της φυλακής αυτής, πεζή, ανέφερε ο Νατζίμπ Ντανίς, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση αυτή αμέσως. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων το τελευταίο διάστημα η τζιχαντιστική οργάνωση ISIS είναι αυτή που αναλαμβάνει την ευθύνη για τέτοιου είδους ενέργειες.

Η πιο πρόσφατη στην πρωτεύουσα έγινε προχθές Δευτέρα, όταν καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μπροστά στην έδρα της εκλογικής επιτροπής, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι έξι να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με έναν αφγανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο, στο λεωφορείο που προφανώς ήταν ο στόχος της σημερινής επίθεσης επέβαιναν γυναίκες, μέλη της δύναμης της φρουράς της φυλακής.

Στη φυλακή Πουλ ι Σάρκι είναι έγκλειστοι εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκάδες μέλη του ισλαμιστικού ένοπλου κινήματος των Ταλιμπάν.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.