Header Ads

Συνεργάτης του Τραμπ εκμεταλλεύεται βρετανικό χωριό για την προεκλογική του εκστρατεία

Την εικόνα ενός βρετανικού παραθαλάσσιου χωριού χρησιμοποίησε ο υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικανούς, Νικ Στέλα στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ για να δείξει τι θα μπορούσε -κατά τη γνώμη του- να συμβεί στην Αμερική εάν οι ψηφοφόροι δεν υποστήριζαν τον Πρόεδρο Τραμπ και τους συνεργάτες του.

Στόχος του υποψηφίου ήταν να ασκήσει κριτική στoν αντίπαλό του, υποψήφιo με τους Δημοκρατικούς, Μπιλ Φόστερ.

Η εικόνα που παρουσίασε για το σκοπό αυτό έδειχνε έναν μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο και σπίτια που ήταν σχεδόν ερείπια ενώ το μήνυμα που την συνόδευε ήταν: «Boηθήστε με την ψήφο σας τον Πρόεδρο Τραμπ να κρατήσει την Αμερική στο σωστό δρόμο και να αναπτυχθεί περαιτέρω».

Οι αποδοκιμασίες που έλαβε από την τοπική κοινωνία αλλά και τους κατοίκους του Έσσεξ ήταν έντονες.

Ο Ρεπουμπλικανός Στέλα θα αναμετρηθεί στις εκλογές απέναντι στον Μπιλ Φόστερ. Ο Στέλα κοινοποίησε την εικόνα στον λογαριασμό του στο facebook γράφοντας «Η ψήφος υπέρ του Φόστερ είναι μια ψήφος για την Νάνσι Πελόζι. Δεν γυρνάμε πίσω στην ανεργία και την οικονομική ύφεση».

Το χωριό Jaywick, το οποίο προβάλλεται και στην καμπάνια του Στέλα,είναι από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Βρετανίας τα τελευταία χρόνια. Πριν καιρό οι κρατικοί φορείς αποφάσισαν να υπογράψουν πρόγραμμα βοηθείας 6,5 εκατομμυρίων λιρών για τη βελτίωση των δρόμων στην περιοχή.

Ο Πολ Χάνιγουντ, μέλος του υπουργικού συμβουλίου στη Βρετανία δήλωσε πως είναι τρομακτικό να χρησιμοποιεί κάποιος μια παλιά εικόνα για το πολιτικό του κέρδος.

H Πενέλοπε Ριντ, η οποία το 2016 σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ για το χωριό με τίτλο «A Diamond in the Rough» δήλωσε πολύ θυμωμένη για το γεγονός ενώ διευκρίνισε πως με χαρά θα έδειχνε στον κ. Στέλα την αληθινή πλευρά της περιοχής αν κι ο ίδιος το επιθυμούσε.

Ο υπεύθυνος της καμπάνιας του Στέλα στο μεταξύ σημείωσε πως σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να θίξουν τους κατοίκους του χωριού και την αξιοπρέπειά τους.

(Με πληροφορίες από BBC)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.