Header Ads

Γρεβενά: Εγκαίνια της Ανακαινισμένης και Εκσυγχρονισμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Γρεβενά: Εγκαίνια της Ανακαινισμένης και Εκσυγχρονισμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού

Τα εγκαίνια της Ανακαινισμένης και Εκσυγχρονισμένης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, στο Γενικό Νοσοκομείου Γρεβενών θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 στις 13:00.

Ο εκσυγχρονισμός της Μονάδας, έγινε μετά από δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», σε συνεργασία με το Σύλλογο Αλληλεγγύης  και  Εθελοντισμού  Γρεβενών  «Ελπίδα».

Ειδικότερα, αγοράστηκαν και παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο, επτά μηχανήματα αιμοκάθαρσης,  ένας Ηλεκτροκαρδιογράφος, ένας Απινιδωτής, μία φορητή συσκευή υπερήχου και μία  Πολυθρόνα Αιμοκάθαρσης. Το συνολικό κόστος της προμήθειας, ανέρχεται στο ποσό των 119.877 ευρώ.

Η ανακαίνιση της Μονάδας έγινε εν μέρει, κατόπιν δωρεάς του Συλλόγου «Ηπειρωτών» Νομού Γρεβενών και εν μέρει από ιδίους πόρους του  Νοσοκομείου.

Η δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος και του Υπουργείου Υγείας και περιλαμβάνει αντίστοιχες δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού σήμερα εξυπηρετεί περισσότερους από 40 ασθενείς σε τακτική βάση, αριθμός ο οποίος αυξάνεται κατά πολύ  στα διαστήματα αυξημένης  επισκεψιμότητας  της ευρύτερης  περιοχής, προσφέροντας τις υπηρεσίες  του σε κάθε αίτημα ασθενούς.

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1318933
Από το Blogger.