Header Ads

Έρευνα στη Γαλλία για τα 18 μωρά που γεννήθηκαν χωρίς χέρια -«Φταίνε τα φυτοφάρμακα» λένε οικολόγοι βουλευτές

Έρευνα διεξάγεται σε όλη τη Γαλλία για την υπόθεση των βρεφών που γεννήθηκαν χωρίς χέρια -βραχίονα ή πήχη, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο δρ Φρανσουά Μπουρντιγιόν, γενικός διευθυντής της δημόσιας υπηρεσίας Υγείας της Γαλλίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής ”για όλη τη Γαλλία” αναμένονται ”σε περίπου τρεις μήνες”, απάντησε ο ίδιος σε ερώτηση που του έθεσε το RTL.

Η έρευνα επικεντρώνεται πρωτίστως στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Εν όπου μεταξύ του 2000 και του 2014 εντοπίστηκαν έντεκα επιπλέον ύποπτες περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν με δυσπλασία στα άνω άκρα. Με αυτά ανέρχονται σε 18 οι ύποπτες περιπτώσεις σε περίοδο 15 ετών στην περιοχή αυτή.

″Αρχίσαμε από το διαμέρισμα της Εν, θα τελειώσουμε τον ερχόμενο μήνα την περιοχή Ρήνου-Άλπεων και θα καλύψουμε το σύνολο της επικράτειας”, διευκρίνισε ο Μπουρντιγιόν. ”Δεν σας κρύβουμε τίποτε”, διαβεβαίωσε.

Δύο άλλες ομάδες με μωρά που γεννήθηκαν με δυσπλασίες στα άνω άκρα εντοπίστηκαν στην περιοχή Λίγηρα-Ατλαντικού (τρία μεταξύ του 2007 και 2008) και στη Βρετάνη (τέσσερα μεταξύ του 2011 και του 2013).

Τα αίτια μπορεί να είναι γενετικά, φυσικά ή να οφείλονται σε τοξικές ουσίες (διατροφή, περιβάλλον, ή φαρμακευτικές αγωγές, όπως με την περίπτωση της θαλιδομίδης, κατά της ναυτίας, που οδήγησε στη γέννηση χιλιάδων παιδιών χωρίς χέρια μεταξύ του 1957 και του 1962).

Σύμφωνα με ορισμένους οικολόγους βουλευτές, τα φυτοφάρμακα μπορεί να ευθύνονται για τις δυσπλασίες αυτές, αν και δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

Νewsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.