Header Ads

Τσίπρας: Εχει λήξει το θέμα επιστολής Κοτζιά - Συστάσεις σε Καμμένο για την εθνική γραμμή

Ο πρωθυπουργός εξήρε μεν το έργο του πρώην υπουργού Εξωτερικών, παράλληλα όμως μίλησε με αυστηρό τόνο για την ενδεχόμενη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης που έλαβε, υπογραμμίζοντας πως «αυτό το θέμα έχει λήξει». Όσο για το ζήτημα Καμμένου και των θέσεων που εξέφρασε στις ΗΠΑ, ο κύριος Τσίπρας δήλωσε ότι «στο εξής, όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό θα βρίσκεται εκεί με την εθνική γραμμή».

Επισημαίνεται πως αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός αναφέρεται δημοσίως στις θέσεις που εξέφρασε στις ΗΠΑ για το Σκοπιανό -και τις βάσεις- ο κυβερνητικός του εταίρος και την αντίθεσή του σε αυτά. 

Στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου του ASEM, που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε γύρω από την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Αναφορικά με την εννιασέλιδη επιστολή παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, την οποία ο πρώην υπουργός καλεί το Μέγαρο Μαξίμου να δημοσιοποιήσει, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε πως η επιστολη είχε την ένδειξη «αυστηρά προσωπικό». Συγκεκριμένα, είπε: «Χτες ενημερώθηκα για μια επιστολή που υπάρχει στο γραφείο μου με ένδειξη ”αυστηρά προσωπικό”. Για μένα το θέμα αυτό έχει λήξει και δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια».

Για το έργο που αφήνει πίσω του ο παραιτηθείς υπουργός, τα καλά λόγια περίσσεψαν. «Ο Νίκος Κοτζιάς αφήνει πίσω του ένα σπουδαίο έργο. Αυτό ανεβάζει ψηλά τον πήχη για όλους μας. Αυτά τα 3,5 χρόνια ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Θα έχω τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι τακτικά».

Σε ερώτηση σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Δημοσιεύματα για εκλογές εντός διμήνου, υπάρχουν εδώ και δυόμισι χρόνια.
Ο κυβερνήσεις ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή όταν αμφισβητείται η εμπιστοσύνη της Βουλής σε αυτή, η δική μας χαίρει εμπιστοσύνης. Θα συμβούλευα όσοι προβλέπουν εκλογές να παίξουν και κανένα λόττο, γιατί οι προβλέψεις τους δεν έχουν επαληθευτεί, μπορεί να είναι πιο τυχεροί στον τζόγο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Τσίπρα-Κοτζιά, οπότε και θα γίνει η τελετή παραλαβής - παράδοσης στο υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.