Header Ads

Τζανακόπουλος: Πολιτικά ακατανόητη η παραίτηση Κοτζιά

photo: Eurokinissi

Πολιτικά ακατανόητη χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος την απόφαση του κ. Κοτζιά να παραιτηθεί. Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα Κοτζιάς ή Καμμένος.

Αναλυτικά, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο δίλημμα. Ο πρωθυπουργός δεν εκβιάζεται από κανέναν».

Όσον αφορά στην παραίτηση του κ. Κοτζιά ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε είναι «πολιτικά πλήρως ακατανόητη» και ο λόγος της παραίτησής του είναι «μη ερμηνεύσιμος». 

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας τόσο με την ανάληψη της θέσης του υπουργού Εξωτερικών όσο και με όσα είπε το μεσημέρι της Τετάρτης δείχνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κεντρική πολιτική στόχευση της κυβέρνηση. «Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι ο πρωθυπουργός που μπήκε μπροστά για τη συμφωνία των Πρεσπών με την θεμελιώδη και τεράστια συμβολή του Κοτζιά έδωσε σαφή κατεύθυνση για την κυβέρνηση. Η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο είναι ζωντανή αλλά αποτελεί κεντρικό πολιτικό στόχο», σημείωσε.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπςο υποστήριξε πως «η συζήτηση στο υπουργικό ήταν πολιτική, ανοιχτή, με έναν εκ των αξόνων να είναι η πορεία ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα είχε και ένα χαρακτήρα ότ όλοι θα δεσμευθούν πως δεν θα συμπλεύσουν με τη ΝΔ για στήριξη πρόταση μομφής».

Από το Blogger.