Header Ads

Σάρον Στόουν: Μετά το εγκεφαλικό με ξέχασαν - Το Χόλιγουντ με αντιμετώπισε με βαναυσότητα

«Είχα εκτεταμένο εγκεφαλικό επεισόδιο... και εγκεφαλική αιμορραγία επί εννέα ημέρες» είπε μεταξύ άλλων, η αμερικανίδα σταρ Σάρον Στόουν, μιλώντας στο Variety για τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας της που ξεκίνησε το 2001, όταν σε ηλικία μόλις 43 ετών, υπέστη εγκεφαλικό -όπως η μητέρα και η γιαγιά της. 

Η ηθοποιός (παραγωγός και πρώην μοντέλο) που το 1992 με τον ρόλο της στην ταινία «Βασικό Ένστικτο» έκανε τον ανδρικό πληθυσμό να παραληρεί (και το 1995 απέσπασε υποψηφιότητα για Όσκαρ με την ταινία «Καζίνο» του Σκορσέζε), δραστηριοποιείται στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με την εγκεφαλική υγεία των γυναικών. Στο πλαίσιο εκδήλωσης της πρωτοβουλίας Women’s Brain Health Initiative στο Λος Άντζελες, η Σάρον Στόουν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο Χόλιγουντ, κατηγορώντας τους ανθρώπους της βιομηχανίας για «βάναυση κακία»

«Αντιμετωπίστηκα με βάναυση κακία. Από άλλες γυναίκες στον επαγγελματικό μου χώρο μέχρι τη δικαστή η οποία διαχειρίστηκε την υπόθεση κηδεμονίας του παιδιού μου. Δεν νομίζω ότι είναι αντιληπτό πόσο επικίνδυνο είναι ένα εγκεφαλικό για τις γυναίκες και πόσο χρόνο χρειάζεται για να ανακάμψει κανείς. Προσωπικά μου πήρε επτά χρόνια» είπε ο Στόουν.

Την περίοδο της ασθένειας της, η ηθοποιός βρισκόταν στη διαδικασία έκδοσης διαζυγίου από τον δεύτερο σύζυγο της, δημοσιογράφο Φιλ Μπρονστάιν, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να κρατήσει «ζωντανή» την καριέρα της στο σινεμά. 

Έβαλε δεύτερη υποθήκη στο σπίτι της προκειμένου να καλύψει τα έξοδα εκείνης της περιόδου και έχασε τα πάντα -και όσον αφορά το σινεμά. 

Διασώθηκε, όπως λέει, από ένα συμβόλαιο που υπέγραψε με τον οίκο Dior το 2005, ωστόσο δηλώνει ότι η εμπειρία της είναι παρόμοια με την πριγκίπισσας Νταϊάνα.

«Τόσο εκείνη όσο κι εγώ ήμασταν εξαιρετικά διάσημες. Εκείνη πέθανε κι εγώ έπαθα εγκεφαλικό. Και μας ξέχασαν». 

 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.