Header Ads

Γαλλία: Αγνωστοι δίνουν δηλητηριασμένα τσιγάρα σε ανυποψίαστους πολίτες για να τους κλέψουν

Αγνωστοι προσφέρουν δηλητηριασμένα τσιγάρα σε νέους που συναντούν τυχαία στον δρόμο, ρίχνοντάς τους σε κώμα ή καθιστώντας τους ανίκανους να αντιδράσουν, ώστε να τους ληστέψουν εύκολα, σύμφωνα με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στην κεντροανατολική Γαλλία, που έχουν ξεκινήσει έρευνα μετά από καταγγελίες για έξι δηλητηριάσεις. Οι δράστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί προς το παρόν.

Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται ένα τέτοιο φαινόμενο στη μητροπολιτική Γαλλία. Ο εισαγγελέας της πόλης Ροάν, Αμπντελκρίμ Γκρινί, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι διεξάγεται έρευνα για «ληστεία με χρήση βίας και από κοινού, με τη χορήγηση επιβλαβών ουσιών».

Από το περασμένο Σάββατο έχουν σημειωθεί τέσσερις τέτοιες ληστείες, με συνολικά έξι θύματα, στη Ροάν και το Λε Κοτό. Ορισμένα από τα θύματα χρειάστηκε να νοσηλευτούν, όμως όλοι τους έχουν πλέον πάρει εξιτήριο.

Αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο είχε παρατηρηθεί παλαιότερα στο νησί Λα Ρεινιόν, που είναι γαλλικό έδαφος, στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με τον Γκρινί.

Ολα τα θύματα κάπνισαν από δύο μέχρι τέσσερα στριφτά τσιγάρα που τους πρόσφεραν άλλοι, στον δρόμο. Ο καπνός φαίνεται ότι είχε ψεκαστεί με κάποια ουσία που είχε ως αποτέλεσμα να τους φέρει σε κατάσταση ντελίριου, να τους ρίξει σε κώμα ή να τους καταστήσει ληθαργικούς. Το Σαββατοκύριακο, ο ένας από τους νέους που δηλητηριάστηκαν έδειξε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους πυροσβέστες που πήγαν να τον βοηθήσουν ενώ ένας άλλος έτρωγε χαλίκια.

Οι δράστες έκλεψαν προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων τους, ιδίως τα κινητά τηλέφωνά τους. Οι γαλλικές αρχές αναλύουν τις γόπες των τσιγάρων και το αίμα των θυμάτων προκειμένου να διαπιστώσουν ποια ουσία ευθύνεται για τη δηλητηρίασή τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.