Header Ads

Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στόχος μια ισορροπημένη ΕΕ, που μπορεί να είναι δυνατή, αν είναι ενωμένη

Μια ισορροπημένη Ευρωπαϊκή Ένωση, που μπορεί να είναι δυνατή, εάν είναι ενωμένη, είναι ο στόχος της νέας προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με όσα είπε η ίδια από το Ζάγκρεμπ, όπου πραγματοποιεί, την Τρίτη, επίσημη επίσκεψη.

«Στόχος μου είναι να εξισορροπήσω την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανατολή, Δύση, Βορρά και Νότο. Μεγάλα και μικρά, νέα και παλαιότερα κράτη - μέλη», ανέφερε η νέα πρόεδρος της Κομισιόν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα μόνο εάν είμαστε ενωμένοι, επιτυχημένοι και ισχυροί. Ο κόσμος ζητάει περισσότερη Ευρώπη και χρειάζεται μια ισχυρή ευρωπαϊκή φωνή και μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, μόνο εάν είμαστε μαζί», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία αναμένεται να αναλάβει επίσημα τον Οκτώβριο τα νέα της καθήκοντα ως η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υπενθύμισε, δε, στα κράτη - μέλη να ορίσουν τους υποψηφίους τους για τη στελέχωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έως τις 26 Αυγούστου, επισημαίνοντας ότι έως σήμερα οι χώρες που το έχουν κάνει αυτό είναι 16 (σε σύνολο 28).

 Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία μετέβη στο Ζάγκρεμπ, μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε Βερολίνο, Παρίσι και Βαρσοβία, είπε ακόμα ότι στις συνομιλίες που θα έχει με Κροάτες αξιωματούχους θα τεθούν ζητήματα που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την προεδρία της Κροατίας (το α′ εξάμηνο του 2020), όπως επίσης το Brexit και διάφορα θέματα που άπτονται της οικονομίας και της ασφάλειας.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.