Header Ads

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Πόσα ξοδεύουν οι Γερμανοί τουρίστες στις διακοπές τους

Πόσα χρήματα ξοδεύουν συνήθως οι Γερμανοί τουρίστες στις διακοπές τους; Αναλυτική τεκμηρίωση επιχειρεί η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) επικαλούμενη πληθώρα στοιχείων σχετικής έρευνας της Union Investment.

Σύμφωνα με την έρευνα, για το 2018 οι Γερμανοί ξόδεψαν, κατά μέσο όρο, 1352 ευρώ για τις κύριες διακοπές τους. Αλλά αυτό το νούμερο δεν λέει όλη την αλήθεια, καθώς υπάρχουν διαφοροποιήσεις: ο ένας στους τρεις δεν ξοδεύει πάνω από 750 ευρώ, ένα ποσοστό 28% ξοδεύει μεταξύ 1.000 και 2.000 ευρώ και μόλις το 15% των παραθεριστών υπερβαίνει αυτό το ποσό. Σημειώνεται, επίσης, ότι οι περισσότεροι Γερμανοί δεν εκδράμουν μόνο μία φορά, για παράδειγμα το καλοκαίρι, αλλά προσπαθούν να βρουν και μέσα στη χρονιά μικρά διαλείμματα ξεκούρασης με προφανή συνέπεια να μειώνεται ο προϋπολογισμός για τις κύριες διακοπές.

Αν συνυπολογίσουμε λοιπόν όλες τις ημέρες διακοπών, επισημαίνει η FAZ, η στατιστική λέει ότι ένα νοικοκυριό στη Γερμανία διαθέτει, κατά μέσο όρο, 4.251 ευρώ. Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά έχει τη δυνατότητα να ξοδέψει πάνω από 5.000 ευρώ. Βέβαια πολλοί κάνουν οικονομίες για τις διακοπές της χρονιάς, μάλιστα ο ένας στους δύο βάζει στην άκρη τουλάχιστον 50 ευρώ κάθε μήνα.

Σε κάθε περίπτωση οι Γερμανοί δεν θεωρούν φυσιολογική συμπεριφορά να δανείζεται κανείς χρήματα για τις διακοπές του. Όπως προκύπτει από την έρευνα, μόλις το 3% θα έπαιρνε ”διακοποδάνειο” για να επισκεφθεί τον αγαπημένο του προορισμό.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.