Header Ads

Η σύζυγος του εμίρη του Ντουμπάι ζήτησε να επωφεληθεί από το μέτρο της προστασίας από αναγκαστικό γάμο

Η πριγκίπισσα Χάγια, η σύζυγος του εμίρη του Ντουμπάι Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ζήτησε την Τρίτη να επωφεληθεί από το μέτρο της προστασίας από αναγκαστικό γάμο, ενώπιον δικαστή οικογενειακών υποθέσεων στο Ανώτατο Δικαστήριο, στο Λονδίνο, μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA.

«Οι λεπτομέρειες του μέτρου προστασίας που αιτήθηκε η πριγκίπισσα Χάγια δεν είναι γνωστές» γράφει το PA, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει εάν το μέτρο αυτό αφορά την ίδια την πριγκίπισσα ή ένα από τα δύο παιδιά της, ένα κορίτσι ηλικίας 11 ετών και ένα 7χρονο αγόρι.

Η κόρη του εκλιπόντος βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας και ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά Αμπντάλα, ηλικίας 45 ετών, ζήτησε επίσης δικαστική προστασία από βιαιοπραγίες και την επιμέλεια των παιδιών της, κατά τη διάρκεια μιας ακροαματικής διαδικασίας, την οποία επετράπη μονάχα στον βρετανικό Τύπο να παρακολουθήσει.

Ο 70χρονος μονάρχης, από την πλευρά του, ζήτησε να επιστρέψουν τα παιδιά του στα ΗΑΕ.

Η δικαστική διαταγή προστασίας από αναγκαστικό γάμο βοηθάει, εάν κάποιος υποστηρίζει ότι τον ανάγκασαν σε γάμο ή βρίσκεται ήδη σε καταναγκαστικό γάμο, σύμφωνα με το βρετανικό νομικό σύστημα.

Ο 70χρονος σεΐχης παντρεύτηκε την πριγκίπισσα, πρώην μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, το 2004, κάνοντας τον έκτο γάμο του. Έχει αποκτήσει περισσότερα από 20 παιδιά από διαφορετικές συζύγους.

Η πριγκίπισσα Χάγια, η οποία είχε διαγωνιστεί στο άθλημα της ιππασίας στους Ολυμπιακούς του 2000 στο Σίδνεϊ, παρακολουθούσε συχνά τις βασιλικές ιπποδρομίες του Άσκοτ με τον σεΐχη Μοχάμεντ.

Η πριγκίπισσα και ο μονάρχης δημοσιοποίησαν μια ανακοίνωση, όπου επιβεβαιώνουν ότι εμπλέκονται σε μια δικαστική διαδικασία που αφορά τα παιδιά τους, έπειτα από μια ιδιωτική ακρόαση που έλαβε χώρα νωρίτερα τον μήνα Ιούλιο.

«Αυτές οι διαδικασίες αφορούν την ευημερία των παιδιών τους, που απέκτησαν από τον γάμο του, και δεν αφορούν το διαζύγιό τους ή τα οικονομικά» τονίζεται στο ανακοινωθέν.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο.

Η πριγκίπισσα Χάγια έφθασε στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τη δικηγόρο της Φιόνα Σάκλετον, η οποία είχε εκπροσωπήσει τον πρίγκιπα Κάρολο στο διαζύγιό του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ εκπροσωπείται από την Έλεν Ουόρντ, που ήταν συνήγορος του Βρετανού σκηνοθέτη Γκάι Ρίτσι στο διαζύγιό του με την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Μαντόνα.

Καμιά δεκαριά άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από το δικαστήριο εναντίον του εμίρη του Ντουμπάι με ορισμένους εξ αυτών να κρατούν πλακάτ με το σύνθημα «Χορηγός της πορνείας και της δουλείας», κάτω από μια φωτογραφία του εμίρη.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.