Header Ads

Κλεμμένο το τραγούδι «Dark Horse» της Κέιτι Πέρι αποφάσισε το δικαστήριο

Το τραγούδι της Κέιτι Πέρι Dark Horse με πάνω από 2 δισ. views κατηγορήθηκε ότι αντιγράφτηκε από ένα τραγούδι godspell του ράπερ Flame και το ζήτημα λύθηκε στο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε υπέρ του Flame.

Ο Μάρκους Γκρέι και δύο συν-συγγραφείς του τραγουδιού «Joyful Noise» του ράπερ Flame μήνυσαν την ποπ σταρ, πριν 5 χρόνια το 2013 υποστηρίζοντας πως το Dark Horse είναι αντιγραφή του δικού τους τραγουδιού που είχε γραφτεί το 2008.

Η εννεαμελής κριτική επιτροπή στο Λος Άντζελες αποφάσισε υπέρ του Γκρέι και το επόμενο στάδιο θα είναι να καθορίσει το ποσό που πρέπει να πληρώσει η Κέιτι Πέρι αλλά και οι άλλοι κατηγορούμενοι ως ποινή για την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων.

Η ετυμηγορία της Δευτέρας αντιπροσωπεύει μια σπάνια νίκη ενός σχετικά άγνωστου καλλιτέχνη εναντίον μιας μεγάλης σούπερ σταρ.

Οι δικηγόροι της 34χρονης τραγουδίστριας υποστήριξαν πως δεν έχουν ακούσει ποτέ το τραγούδι, ότι δεν ακούν χριστιανική μουσική και δεν γνωρίζουν τον Γκρέι.

Οι δικηγόροι του Γκρέι από την άλλη ισχυρίστηκαν πως το τραγούδι Joyful Noise ήταν ευρέως διαδεδομένο με εκατομμύρια θεάσεις σε Youtube και Spotify ενώ το άλμπουμ τους ήταν υποψήφιο για βραβείο Grammy. Επομένως, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν, δεν θα ήταν περίεργο να το γνώριζε η συγγραφική ομάδα της Κέιτι Πέρι.

Ακόμη, ο δικηγόρος της Γκρέι δήλωσε πως η Κέιτι Πέρι ξεκίνησε την καριέρα της ως χριστιανή καλλιτέχνης παρόλο που τώρα θέλει να εννοηθεί ότι το τραγούδι του Γκρέι είναι ένα μουσικό ευαγγέλιο «που κανείς δεν θα άκουγε».

Το Dark Horse ήταν το τρίτο single από το άλμπουμ Prism του 2013. Πέρασε τέσσερις εβδομάδες στην κορυφή του Billboard Hot 100 και κέρδισε ένα βραβείο Grammy.

Εσείς τι λέτε; ακούγεται το ίδιο;

πηγή: Sky news

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.