Header Ads

Κίνα: Αγοράκι έπεσε από τον 6ο όροφο και σώθηκε χάρη σε ένα σεντόνι

Αγιο είχε ένα μικρό αγόρι στην περιοχή Τσονγκίνγκ της Κίνας, το οποίο έπεσε από τον έκτο όροφο πολυκατοικίας αλλά δεν έπαθε ούτε γρατζουνία χάρη στην ηρωική παρέμβαση των γειτόνων.

Σε ένα βίντεο που κόβει την ανάσα, καταγράφεται η στιγμή της πτώσης του 3χρονου παιδιού από το μπαλκόνι του διαμερίσματός του στο κενό.

Για καλή του τύχη το παιδί κατάφερε για αρκετή ώρα να κρατηθεί στο περβάζι, δίνοντας έτσι ζωτικής σημασίας χρόνο στους περιοίκους για να καταστρώσουν το σχέδιο της διάσωσής του, αναφέρει το BBC.

Ενεργώντας ψύχραιμα και γρήγορα, επιστρατεύτηκαν ένα σεντόνι, το οποίο αποδείχθηκε σωτήριο για το αγοράκι.

Μόλις τα χέρια του λύγισαν από τον πόνο και την κούραση, έπεσε από τρομακτικά μεγάλο ύψος και προσγειώθηκε στο σεντόνι που ευτυχώς άντεξε το μικρό βάρος του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ομάδα διάσωσης περιλαμβάνονταν γείτονες, υπάλληλοι από την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων και φρουροί ασφαλείας.

«Κοίταξα ψηλά και είδα ένα μικρό παιδί να κρέμεται», δήλωσε ο Ζου Γιανχούι, υπάλληλος μιας εταιρείας διαχείρισης ακινήτων.

«Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να βρω κάτι για να τον πιάσω. Σκέφτηκα να σπεύσω εκεί και να τον πιάσω με τα γυμνά χέρια μου, αλλά αυτό δεν θα πετύχαινε. Ολα έγιναν τόσο γρήγορα» πρόσθεσε.

Το παιδί προσγειώθηκε με ασφάλεια στο σεντόνι, χωρίς να τραυματιστεί 

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

«Ημουν εκεί τη στιγμή που έπρεπε και βοήθησα, κρατώντας μαζί με άλλους το σεντόνι. Δέκα δευτερόλεπτα αργότερα, το αγόρι έπεσε, όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα», είπε ο Ζου Σιαόμπο, άλλος υπάλληλος.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το αγόρι ήταν μόνο του στο διαμέρισμα εκείνη την ώρα, ενώ η γιαγιά του που το πρόσεχε είχε πάει στο παντοπωλείο.

Πηγή: BBC

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.