Header Ads

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις φοροελαφρύνσεις

Σε συναινετικό κλίμα, παρά τις ενστάσεις και επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης, υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει μείωση του ΕΝΦΙΑ και βελτιωτικές ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις. 

Έχοντας εξασφαλίσει την συναίνεση των τεσσάρων εκ των έξι κομμάτων της Βουλής, το νομοσχέδιο για την μείωση του ΕΝΦΙΑ και την βελτίωση και διεύρυνση της ρύθμισης των 120 δόσεων ψηφίστηκε από την Ολομέλεια.

Επί της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Με το ”παρών” τοποθετήθηκε το ΚΚΕ. Το ΜεΡΑ25 ψήφισε ”όχι” επί της αρχής και ”ναι” στην ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Ανταποκρινόμαστε στην προεκλογική μας δέσμευση για ανακούφιση των Ελλήνων, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του. 

«Είχαμε και έχουμε σχέδιο που φέρνει άμεσα χειροπιαστά αποτελέσματα» τόνισε επίσης επισημαίνοντας πως τον νομοσχέδιο για το φορολογικό είναι η πρώτη σφραγίδα της κυβέρνησης στη νέα σελίδα που καλείται να γράψει η χώρα. Χαρακτήρισε το εν λόγω νομοσχέδιο την ταυτότητα της νέας κυβέρνησης καθώς ανταποκρίνεται στην προεκλογική δέσμευση για ανακούφιση των Ελλήνων από τη βαριά φορολογία και μάλιστα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το σχέδιο των 120 δόσεων ευνοεί εκατομμύρια νοικοκυριά αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Τόνισε μάλιστα ότι το νομοσχέδιο έχει ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο με συγκεκριμένες προβλέψεις που αφορούν όλους τους φορολογούμενους, κυρίως τους πιο αδύναμους. «Υπηρετεί τους στόχους που βάλαμε τηρώντας τις υποσχέσεις μας, την αναγέννηση της παραγωγικής μεσαίας τάξης, την αναζωογόνηση των ακινήτων, την αλλαγή μίγματος οικονομικής πολιτικής για ανάπτυξη και πολλές και καλές νέες δουλειές και τελικά τη μεγέθυνση του εθνικού προϊόντος ώστε αυτό να μεταφραστεί σε μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα για όλους» είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως περίπου 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα δουν αμέσως εντός των επόμενων 6 εβδομάδων ελαφρύνσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, ανάμεσά τους και σχεδόν 500.000 ιδιοκτήτες που εξαιρούνταν τελείως από τους προεκλογικούς αντιπερισπασμούς του ΣΥΡΙΖΑ όπως και 1.300.000 συμπολίτες μας που θα δουν μεγαλύτερη ωφέλεια.

Αναφερόμενος στη δεύτερη παρέμβαση, τις 120 δόσεις, τόνισε πως διευρύνει και βελτιώνει τη ρύθμιση των οφειλών προς το δημόσιο, δίνοντας έμφαση στη μείωση του επιτοκίου από το 5% στο 3% αλλά και στην ελάχιστη μηνιαία καταβολή που υποχωρεί από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ το μήνα.

 
 
 
Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.