Header Ads

Σχεδιασμένη παραβίαση του Συντάγματος στην υπόθεση της άρσης ασυλίας Πολάκη βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για σχεδιασμένη παραβίαση του Συντάγματος στην υπόθεση της άρσης ασυλίας Πολάκη κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την ΝΔ. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι οι κατήγοροι έγιναν υπόλογοι μετά τα όσα αποκάλυψε ο Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αυτοί που εμφανίστηκαν ως κατήγοροι, σύντομα βρέθηκαν υπόλογοι καθώς βαρύνονται με το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μεθόδευση σε βάρος του Π. Πολάκη», εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «κυβερνητικό Βατερλώ». «Η κυβερνητική πλειοψηφία πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη» και «σοβαρά τραυματισμένη» υποστηρίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όσον αφορά την αντισυνταγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση «μεθόδευσε την όλη διαδικασία ώστε να μη συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής με προφανή στόχο να μην γίνουν δημοσίως γνωστά τα συντριπτικά στοιχεία γύρω από την υπόθεση. Είχε δηλαδή προαποφασίσει να παραβιάσει το Σύνταγμα ώστε να συγκαλύψει τα καταγγελλόμενα σκάνδαλα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την εφαρμογή του για να τα αποκαλύψει».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν και στο επιχείρημα ότι αντιφάσκει ζητώντας σήμερα την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος. «Η κριτική μας στο άρθρο 86 αφορούσε και αφορά δύο ζητήματα: 1ον τον μειωμένο χρόνο παραγραφής των αδικημάτων για όσους διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης και 2ον την διασταλτική ερμηνεία της έννοιας των καθηκόντων των υπουργών», αναφέρουν και επισημαίνουν πως «τίποτα από τα δύο αυτά δεν αφορά την παρούσα περίπτωση καθώς δεν τίθεται επουδενί θέμα παραγραφής ούτε όμως υπάρχει αμφισβήτηση για το ότι οι επίδικες υποθέσεις σχετίζονταν με τα καθήκοντα του Π. Πολάκη ως υπουργού όπως έγινε σαφές από την καταιγιστική σημερινή του τοποθέτησή από το βήμα της Βουλής».

Κώστας Πουλακίδας / HuffPost Greece
Από το Blogger.