Header Ads

Νέες ταινίες: «Ο χορός της ζωής μου», «Δεσμοί Αίματος» και «Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση»

Οκτώ ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη, 1 Αυγούστου. Η ιστορία του θρυλικού Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Ισιάρ Μπολέιν. Οι Σιλβέστερ Σταλόνε και Ντέιβ Μπαουτίστα πρωταγωνιστούν στην περιπέτεια «Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση» και η Έβδομη Σφραγίδα του Ιγκμαρ Μπέργκμαν κυκλοφορεί σε επανέκδοση. 

Αναλυτικά οι ταινίες: 

Ο χορός της ζωής μου (Yuli) 

Περιγραφή

Εμπνευσμένο από τη ζωή του σπουδαίου Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα και βασισμένο στην αυτοβιογραφία του, ”Ο Χορός της Ζωής μου” της Ιθίαρ Μπογιαΐν (“Η Ελιά”, “Ακόμα κι η βροχή”) είναι το χρονικό μιας συγκλονιστικής ζωής. Από τους δρόμους της Αβάνας, στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, ο κορυφαίος χορευτής της γενιάς του, που απολαύσαμε πρόσφατα και στην Αθήνα, έπρεπε να ξεπεράσει τεράστιες δυσκολίες και να σπάσει φοβερά ταμπού, για να γίνει ο θρύλος που είναι σήμερα. Το σενάριο (που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν) υπογράφει ο βραβευμένος σεναριογράφος του Κεν Λόουτς, Πολ Λάβερτι (“Ο Άνεμος χορέυει το κριθάρι”, “Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ”). Ο ίδιος ο Κάρλος Ακόστα ερμηνεύει τον εαυτό του στο σήμερα, ενώ ο μικρός –αποκάλυψη Έντισον Μανουέλ Ολβέρα, ενσαρκώνει μοναδικά τον χορευτή στα παιδικά του χρόνια.

Σκηνοθεσία: Ισιάρ Μπολέιν

Πρωταγωνιστούν οι: Κάρλος Ακόστα, Σαντιάγκο Αλφόνσο

Διανομή: Seven Films

 

Οταν Λείπει η Μαμά (When Mom is Away) 

Περιγραφή

Τι μπορεί να συμβεί όταν η σύζυγος και μητέρα 3 παιδιών αποφασίζει να πάει 10 μέρες διακοπές; Ο Κάρλο και η Τζούλια είναι παντρεμένοι και έχουν τρία παιδιά. Ο Κάρλο είναι εντελώς απορροφημένος από τη δουλειά του και έτσι λείπει συνεχώς από το σπίτι, ενώ η Τζούλια έχει εγκαταλείψει τη δουλειά της για να μεγαλώσει τα παιδιά. Κουρασμένη από την καθημερινότητα, η Τζούλια αποφασίζει να κάνει δώρο στον εαυτό της 10 μέρες διακοπές χωρίς την οικογένεια. Ο Κάρλο θα πρέπει τώρα να αναλάβει το ρόλο της και αυτό δεν είναι εύκολο… Όταν η μητέρα επιστρέψει, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Καβγάδες, καταστροφές και πολλά ευτράπελα, συνθέτουν μια ξεκαρδιστική καλοκαιρινή κωμωδία για όλη την οικογένεια.

Σκηνοθεσία: Αλεσάντρο Τζενοβέζι

Πρωταγωνιστούν οι: Φάμπιο Ντε Λουίτζι, Βαλεντίνα Λοντοβίνι, Αντζέλικα Ελι, Μπιάνκα Ουσάϊ 

Διανομή: Weird Wave

 

Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας (The Fall of the American Empire)

Περιγραφή

Ένας ντροπαλός και ανασφαλής οδηγός φορτηγού, γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μιας ληστείας και τυχαία βρίσκεται με δυο τσάντες γεμάτες χρήματα στο αυτοκίνητό του. Και εκεί ξεκινάει ένας αγώνας δρόμου να ξεφορτωθεί τα χρήματα, πριν τον πιέσει κι άλλο η αστυνομία, βρίσκοντας βοήθεια σε μια πόρνη και έναν πρώην ποδηλάτη που μόλις αποφυλακίστηκε.

Σκηνοθεσία: Ντενί Αρκάν

Πρωταγωνιστούν οι: Μαξίμ Ρόι, Μαριπέ Μοράν, Ερίκ Μπρουνό

Διανομή: Feelgood Entertainment

 

Τα Παράπονα σας στον Εφορο (New Biz in the Hood)

Περιγραφή

Ο Φρεντ είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας που έχει μπλέξει άσχημα. Μόλις έκλεισε το σπουδαιότερο συμβόλαιο της καριέρας του αλλά οι ελεγκτές της εφορίας απειλούν να του κλείσουν την εταιρία εξαιτίας μίας φορολογικής απάτης…ενώ η λύση του προβλήματος είναι χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα! Ο Φρεντ και οι “trendy” συνεργάτες του, πρέπει να μετακομίσουν την επιχείρηση σε μία οικονομικά υποβαθμισμένη ζώνη έξω από το Παρίσι. Και μόνο η σκέψη να πάνε σε ένα τέτοιο μέρος τους τρομοκρατεί.

Σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Χαμιντί

Πρωταγωνιστούν οι: Ζιλ Λελούς, Μαλικ Μπεντάλα, Σαμπρίνα Ουαζάνι

Διανομή: Spentzos Film

 

Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση (Escape Plan: The Extractors) 

Περιγραφή

Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις απέδρασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν (Σιλβέστερ Σταλόνε) και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Σεν, έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο που αναζητά την απαχθείσα κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου. Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος. Μια σκοτεινή φυλακή που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό τους.

Σκηνοθεσία: Τζον Χέρτζφελντ

Πρωταγωνιστούν οι: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζανγκ Τζιν, Τζέιμι Κινγκ, 50 Cent

Διανομή: ODEON GR

 

Δεσμοί Αίματος (Common Blood)

Περιγραφή

Μετά το θάνατο της συζύγου του Ελίας, η κάποτε στενά δεμένη οικογένεια δοκιμάζεται. Ένας ασφυκτικός ιστός υφαίνεται, όλα μοιάζουν ύποπτα και η αμφιβολία κυριαρχεί.

Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Κόαν

Πρωταγωνιστούν οι: Όσκαρ Μαρτίνεζ, Ντολόρες Φόνζι, Παουλίνα Γκαρσία, Λουίς Νιέκο

Διανομή: Tanweer

 

8 1/2 

Περιγραφή

Το μεγάλο αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Φεντερίκο Φελίνι για πρώτη φορά σε ψηφιακή κόπια. ΌΣΚΑΡ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1964. Ο σκηνοθέτης Γκουίντο Ανσέλμι περνά μια περίεργη και άσχημη περίοδο στην προσωπική και καλλιτεχνική ζωή του. Η ταινία που γύρισε καταγράφει τους εφιάλτες του, ενώ υπάρχουν και στοιχεία φαντασίας.

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι

Πρωταγωνιστούν οι: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Κλαούντια Καρντινάλε, Ανούκ Εμέ

Διανομή: Neo Films

 

Η Εβδομη Σφραγίδα (The Seventh Seal)

Περιγραφή

Η Έβδομη Σφραγίδα είναι η ταινία-σταθμός στην καριέρα του Σουηδού μάγου της εικόνας και της ψυχής, του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, καθώς κατέδειξε σε όλο τον κόσμο της Έβδομης Τέχνης τα όρια (ή την έλλειψη ορίων;) του ανθρώπου και ειδικότερα του καλλιτέχνη. Και ο Μπέργκμαν απέδειξε πως είχε την ικανότητα καταβύθισης στα πιο βαθιά και σκοτεινά μύχια της ανθρώπινης ψυχής.
Ένας ιππότης και ο ιπποκόμος του. Επιστρέφουν από τις Σταυροφορίες σε μια Σουηδία που μαστίζεται από την πανούκλα. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν τον Θάνατο, ο οποίος θα ζητήσει από τον Ιππότη να τον ακολουθήσει. Εκείνος, για να κερδίσει χρόνο, μήπως και μπορέσει να βρει απαντήσεις στις υπαρξιακές αγωνίες και τα μεταφυσικά προβλήματα που τον ταλανίζουν προτείνει στο Θάνατο να παίξουν μια παρτίδα σκάκι και όταν τελειώσει, αυτή να είναι και η τελευταία προθεσμία του.

Σκηνοθεσία: Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Πρωταγωνιστούν οι: Γκούναρ Μπιόρνστραντ, Μαξ φον Σίντοφ, Μπίμπι Αντερσον

Διανομή: Weird Wave

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.