Header Ads

Ο Μπόρις Τζόνσον στέλνει (διά του συμβούλου του) το μήνυμα του Brexit στις Βρυξέλλες

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για ευρωπαϊκά θέματα βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να διαβιβάσει το μήνυμα του Βρετανού ηγέτη ότι η χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου «όποιες κι αν είναι οι συνθήκες», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος είπε πως ο Ντέιβιντ Φροστ έχει προκαταρκτικές συναντήσεις με σημαντικούς αξιωματούχους προκειμένου να διαβιβάσει προσωπικά το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου όποιες κι αν είναι οι συνθήκες».

«Θα εργαστούμε σθεναρά για μια συμφωνία αλλά το backstop πρέπει να καταργηθεί. Αν δεν καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία τότε ασφαλώς θα πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία», είπε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, ο Φροστ θα συναντηθεί με συμβούλους του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και συμβούλους του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

Δέσμευση για ειρήνη στη Βόρεια Ιρλανδία

Στο μεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον είπε στους εκπροσώπους κομμάτων της Βόρειας Ιρλανδίας πως θα εμμείνει στη δέσμευση της κυβέρνησης στην ιρλανδική ειρηνευτική συμφωνία και σε μια υπόσχεση να μην υπάρξει επιστροφή σε ένα σκληρό σύνορο όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του Brexit, δήλωσε εκπρόσωπός του.

«Οι συζητήσεις περιελάμβαναν επίσης το Brexit, όπου ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου ό,τι κι αν γίνει, και επανέλαβε την πρόθεσή του να το κάνει αυτό με μια συμφωνία», ανέφερε σε μια δήλωση η εκπρόσωπος.

«Είπε πως σε όλα τα σενάρια, η κυβέρνηση είναι σταθερή στη δέσμευσή της στο Μπέλφαστ-στη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής και πως σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξουν τελωνειακοί έλεγχοι ή υποδομές στα σύνορα».

Πηγή: ΑΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.