Header Ads

Έξαλλη η κόρη του Μπρους Λι με τον Ταραντίνο για το «Once Upon A Time In Hollywood»

«Ήταν πολύ δυσάρεστο να ακούω τον κόσμο να γελάει με τον πατέρα μου στην προβολή της ταινίας» δήλωσε μεταξύ άλλων η Σάνον Λι, κόρη του Αμερικανοκινέζου Μπρους Λι, ηθοποιού και κορυφαίου δασκάλου πολεμικών τεχνών, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 1973, σε ηλικία μόλις 33 ετών, οταν κατέρρευσε στα γυρίσματα ταινίας. 

Η Σάνον δηλώνει οργισμένη και απαγοητευμένη από τον τρόπο με τον οποίον ο Κουέντιν Ταραντίνο παρουσιάζει τον πατέρα της στην τελευταία του ταινία «Once Upon A Time In Hollywood», λέγοντας ότι δείχνει τον θρυλικό ηθοποιό σαν έναν «αλαζόνα μ@@@@@». 

Η οργή της αφορά κυρίως τη σκηνή της ταινίας όπου  ο στάντμαν Κλιφ Μπουθ -τον οποίον ενσαρκώνει ο Μπραντ Πιτ- γελάει ακούγοντας τον Μπρους Λι να λέει ότι τα χέρια του είναι «θανατηφόρα όπλα» και ο Λι τον προκαλεί σε αναμέτρηση ενώ βρίσκονται στο πλατό της επιτυχημένης την εποχή εκείνη τηλεοπτικής σειράς του ABC «The Green Hornet» (από την οποία ο Μπρους Λι έγινε γνωστός στο αμερικανικό κοινό). 

Μάλιστα, όπως λέει, ο πατέρας της όχι μόνο δεν ήταν αλαζονικός στη δουλειά του, αλλά έπρεπε -ως Αμερικανός ασιατικής καταγωγής στα τέλη της δεκαετίας του ’60- να αγωνιστεί πολύ πιο σκληρά από τον Μπουθ. 

«Καταλαβαίνω τον συλλογισμό της ταινίας και το γεγονός ότι οι δύο χαρακτήρες είναι αντιήρωες και η σκηνή θέλει να δείξει τι θα μπορούσε να συμβεί, όπως καταλαβαίνω και το γεγονός ότι η ταινία καταγράφει μία εποχή με πολύ περισσότερο ρατσισμό και αποκλεισμό. Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι στόχος ήταν να δείξουν πώς ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Μπραντ Πιτ μπορούσε να νικήσει τον Μπρους Λι. Όμως δεν θα έπρεπε να τον μεταχειριστούν όπως το  ‘λευκό’ Χόλιγουντ όσο ο πατέρας μου ήταν στη ζωή» είπε η Σάνον. 

Παρά το γεγονός ότι κόρη του Μπρους Λι επαίνεσε το ταλέντο του Μάικ Μο, ο οποίος υποδύεται στην ταινία τον πατέρα της, επικρίνει τον Ταραντίνο για την επιλογή να παρουσιάσει τον Λι ως «καρικατούρα» και αναρωτιέται για ποιόν λόγο ο σκηνοθέτης δεν αντιμετώπισε με τον ίδιο τρόπο άλλους σταρ του Χόλιγουντ, όπως ο Στιβ ΜακΚουίν τον οποίον στην ταινία υποδύεται ο Ντάμιεν Λούις. 

Ο Μπρους Λι πέθανε ξαφνικά στις 20 Ιουλίου 1973 αφήνοντας ημιτελή την τελευταία του ταινία, η οποία έφερε τον ειρωνικό τίτλο «Θανάσιμο παιχνίδι» (The Game of Death).

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών παιδιά και άφησε μια τεράστια κληρονομιά στους απανταχού μύστες των πολεμικών τεχνών.

(Με πληροφορίες από Independent) 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.