Header Ads

Τέλος τα πλαστικά μπουκαλάκια περιποίησης στα ξενοδοχεία - Η απόφαση και ο λόγος κατάργησης

Ο βρετανικός όμιλος IHG (InterContinental Hotel Group), στον οποίο ανήκουν οι αλυσίδες ξενοδοχείων Holiday Inn, Crowne Plaza και InterContinental, θα καταργήσει τα μικρά πλαστικά μπουκάλια που βρίσκονται στο μπάνιο 843.000 δωματίων 5.600 ξενοδοχείων του μέχρι το 2021. Και αυτό γίνεται για περιβαλλοντικούς λόγους.

Τα μπουκαλάκια με προϊόντα περιποίησης διατίθενται δωρεάν στους ενοίκους τους και κάποια ξενοδοχεία σκοπεύουν να τα αντικαταστήσουν με  ογκώδη δοχεία, κεραμικά δοχεία ή με συσκευασίες που ξαναγεμίζουν από άλλα υλικά.

Ο όμιλος δηλώνει ότι κάθε χρόνο χρησιμοποιεί περίπου 200 εκατομμύρια μπουκαλάκια-μινιατούρες για το μπάνιο, που αναλογούν σε σχεδόν 1.000 τόνους πλαστικού. «Ως βιομηχανία πρέπει να ηγηθούμε στον τομέα που οι κυβερνήσεις δεν αξιοποιούν την ηγεσία τους για να κάνουν τη διαφορά», είπε ο Κιθ Μπαρ, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου στο BBC. «Κάνουμε συνέχεια συσκέψεις και συζητούμε λεπτομερώς τι σκοπεύουμε να κάνουμε με το αποτύπωμα του άνθρακα».

Κι ενώ τα μπουκαλάκια αποτελούν ένα αγαπημένο σουβενίρ για τους ενοικους ξενοδόχους, η παγκόσμια ανησυχία για τους κινδύνους από τα πλαστικά απορρίμματα έχει οδηγήσει στη σχεδιαζόμενη κατάργησή τους και ήδη το μέτρο αυτό έχει εφαρμοστεί σε 1.500 ξενοδοχεία της αλυσίδας Marriott. Η Marriott εξηγεί ότι ένα ξενοδοχείο κατά μέσον όρο χρησιμοποιούσε περισσότερα από 23.000 μικρά μπουκαλάκια τον χρόνο. Η απαγόρευση οδήγησε στην κατάργηση 10.4 εκατομμυρίων πλαστικών μπουκαλιών, δηλαδή περισσότερων από 51.000 κιλών πλαστικού ετησίως.

Το επόμενο βήμα στον όμιλο των ξενοδοχείων θα είναι να χρησιμοποιούνται πλαστικά πιάτα και μαχαιροπίρουνα κατά τη διάρκεια του πρωινού. Μέχρι στιγμής, η ανταπόκριση στο Τουίτερ ήταν θετική. Ενας χρήστης της δημοφιλούς πλατφόρμας είπε ότι είναι υπέροχη αυτή η κίνηση να προέρχεται από έναν τόσο μεγάλο όμιλο, ενώ ένας δεύτερος χαρακτήρισε τα νέα «υπέροχα». 

Η είδηση έρχεται ως ακόλουθο της δέσμευσης του ομίλου για μείωση της πλαστικής ρύπανσης, καταργώντας τα πλαστικά καλαμάκια μέχρι το τέλος του 2019.

 

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στη Βρετανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά. 

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.