Header Ads

Αρειος Πάγος: Απόρριψη του αιτήματος του Αγγελή για εξαίρεση του Δασούλα από την έρευνα καταγγελιών στη Novartis

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε ως απαράδεκτο το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλε ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Ιωάννης Αγγελής κατά του αρχαιότερου συναδέλφου του Δημήτρη Δασούλα και της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Ο Ιωάννης Αγγελής ζητούσε να εξαιρεθεί ο Δημήτρης Δασούλας από την ποινική έρευνα που έχει διαταχθεί για όσα καταγγέλλει στις δύο αναφορές του σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων της, αλλά και γενικότερα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη εβδομάδα, η έρευνα για τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή σχετικά με μεθοδεύσεις που έγιναν στην υπόθεση της Novartis, ανατέθηκαν σε δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου τους Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου θα εξετάσουν τις καταγγελίες - αναφορές του συναδέλφου τους σχετικά με την υπόθεση της Novartis καθώς και τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει τρία πολιτικά πρόσωπα - οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβαρμόπουλος- που αφορούν σε χειρισμούς της ίδιας υπόθεσης εκ μέρους της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Παράλληλα, ο σχετικός φάκελος με τις αναφορές που έχουν κατατεθεί εκ μέρος της Εισαγγελίας Διαφθοράς και στρέφονται κατά του πρώην επόπτη τους, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, έχει διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια έρευνας.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.