Header Ads

Ναόμι Κάμπελ: Μου απαγόρευσαν την είσοδο σε ξενοδοχείο της Γαλλίας επειδή είμαι μαύρη

Η Ναόμι Κάμπελ αποκάλυψε ότι ξενοδοχείο στη νότια Γαλλία δεν της επέτρεψε την είσοδο, επειδή είναι μαύρη. 

Σε πρόσφατη συνέντευξή της με το περιοδικό Paris Match, το μοντέλο είπε ότι το ξενοδοχείο στο οποίο θα παρευρισκόταν ως καλεσμένη σε εκδήλωση και του οποίου την ταυτότητα δεν αποκάλυψε, σταμάτησε εκείνη και τη φίλη της στην πόρτα. «Πρόσφατα βρέθηκα σε νότια Γαλλία, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών και με κάλεσαν να συμμετάσχω σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ, αλλά δεν θα αποκαλύψω το όνομα του ξενοδοχείου».

Σύμφωνα με την Κάμπελ, οι πορτιέρηδες είπαν ότι η αίθουσα ήταν γεμάτη, παρόλα αυτά οι γυναίκες παρατήρησαν τον κόσμο να εισέρχεται κανονικά την ίδια στιγμή. «Ο άνθρωπος που βρισκόταν στην είσοδο προσποιήθηκε ότι το μέρος ήταν γεμάτο αλλά επέτρεπε στους υπόλοιπους προσκεκλημένους να μπουν. Δεν μας άφησαν μέσα λόγω του χρώματος του δέρματός μας, επειδή είμαστε μαύρες», δήλωσε η Κάμπελ στο περιοδικό.

Το δημοφιλές μοντέλο χαρακτήρισε το περιστατικό «απεχθές» και είπε ότι αυτό την ενέπνευσε να «συνεχίσει να εκφράζεται και να προσπαθήσει να κάνει τον εαυτό της να ακουστεί». Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θέλει να βοηθήσει τη νέα γενιά μοντέλων, συμβουλεύοντας την να μην επιτρέψει σε κανέναν να μειώσει την αυτοπεποίθησή τους. «Λεω στα νέα μοντέλα να μην αφήσουν κανέναν να μειώσει την αξία τους. Πρέπει να είναι δυνατά και γενναία σε αυτή τη δουλειά και να έχουν από κοντά την οικογένειά τους και έναν καλό ατζέντη». Η Κάμπελ είπε ότι οι Τζιάνι Βερσάτσε, Ιβ Σαν Λοράν και Αζεντίν Αλαϊά υπήρξαν πρότυπα και μια καλή επιρροή στην καριέρα της.

Στην ερώτηση περί διαφορετικότητας στη βιομηχανία της μόδας, η Κάμπελ, 49 είπε ότι πάντα ήθελε να αντιμετωπίζονται όλοι με δίκαιο τρόπο και η μάχη για διαφορετικότητα συνεχίζεται. 

Πηγή: The Guardian

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.