Header Ads

Τραμπ: Προειδοποιεί την Κίνα να μην περιμένει τις εκλογές του 2020 για εμπορική συμφωνία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Τρίτη την Κίνα να μην περιμένει να τελειώσει η πρώτη θητεία του στον Λευκό Οίκο για να οριστικοποιήσει μια εμπορική συμφωνία, λέγοντας ότι εάν κερδίσει την επανεκλογή του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2020 το Πεκίνο θα λάβει μια χειρότερη συμφωνία ή ακόμα και καμία συμφωνία.

«Το πρόβλημα με το ότι περιμένουν… είναι πως εάν και όταν κερδίσω, η συμφωνία που θα λάβουν θα είναι πολύ σκληρότερη από αυτό που διαπραγματεύονται τώρα… ή και καμία συμφωνία», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter καθώς ξεκίνησαν και πάλι οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, αυτή τη φορά στη Σανγκάη.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η Κίνα φάνηκε να υπαναχωρεί στη δέσμευσή της να αγοράσει αμερικανικά αγροτικά προϊόντα, κάτι που σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους θα μπορούσε να είναι μια κίνηση καλής θέλησης και να εντάσσεται στην όποια τελική συμφωνία.

«Η Κίνα.. υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε να αγοράζει τώρα τα αγροτικά μας προϊόντα – καμία ένδειξη ότι το κάνουν αυτό. Αυτό είναι το πρόβλημα με την Κίνα, απλά δεν υλοποιεί», έγραψε ο Τραμπ.

 

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.