Header Ads

Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο: Ισόβια στους δύο κατηγορούμενους για το έγκλημα στου Φιλοπάππου

Ισόβια και επιπλέον πρόσκαιρες καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στους δύο κατηγορούμενους , τον 29χρονο Πακιστανό και στον 26χρονο Ιρακινό για την υπόθεση της αποτρόπαιης ανθρωποκτονίας του Νικόλαου Μουστάκα στον λόφο του Φιλοπάππου πέρυσι τον Δεκαπενταύγουστο. Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ενόχους τους δύο αλλοδαπούς για ανθρωποκτονία από πρόθεση και από κοινού, του 25χρονου Νικόλαου Μουστάκα, επιβάλλοντας ποινή ισόβιας και επιπλέον κάθειρξης 17 ετών και 6 μηνών στον πρώτο και ισόβιας και 11 ετών και 6 μηνών στον δεύτερο. Και στους δύο επιβλήθηκαν επιμέρους ποινές και για άλλα αδικήματα όπως για ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, σύσταση συμμορίας. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων άκουσαν την απόφαση επί της ενοχής χωρίς να ζητήσουν την χορήγηση ελαφρυντικών.

Νωρίτερα την ενοχή των κατηγορουμένων είχε προτείνει και ο εισαγγελέας της έδρας ο οποίος εμφανίσθηκε πεπεισμένος ότι οι δύο κατηγορούμενοι τέλεσαν την ανθρωποκτονία από πρόθεση, από κοινού, δεδομένου - όπως ανέφερε- ότι από τις καταθέσεις προέκυψε η βίαιη ώθηση του θύματος προς το γκρεμό.

Απολογούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι, ουσιαστικά απέδωσαν το περιστατικό, σε ατύχημα εκτός των προθέσεων τους, που όπως υποστήριξαν ήταν να ληστέψουν και όχι να αφαιρέσουν την ζωή του νεαρού.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.