Header Ads

ΥΠΠΟΑ: Προβλήματα στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων

«Με δεδομένη την άρνηση της κ. Σιδηροπούλου, απερχόμενης προέδρου του ΤΑΠΑ, να ενημερώσει την νέα πρόεδρο για τα επείγοντα προβλήματα, σήμερα το πρωί η υπουργός κ. Λίνα Μενδώνη συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα επί του Πολιτισμού κ. Γιώργο Διδασκάλου, τη νεοδιορισθείσα πρόεδρο κ. Αθηνά Χατζηπέτρου και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκαν τον Οργανισμό». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ  «επειδή η κ. Σιδηροπούλου δήλωσε ασθένεια, η υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί από τους διευθυντές και αρμόδιους υπαλλήλους. Ο λόγος για τον οποίο η κ. Λίνα Μενδώνη απαίτησε άμεση ενημέρωση, είναι ότι δεν επιτρέπεται να υπάρξει κενό ανάμεσα στο απερχόμενο ΔΣ και το νεοδιορισθέν, ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ανάληψης  των καθηκόντων του. 

Κατά την ενημέρωση από τους αρμόδιους διευθυντές του ΤΑΠ διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα:

1. Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στη μηχανογράφηση του ΤΑΠΑ, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η έκδοση της μισθοδοσίας των υπαλλήλων του. Συγκεκριμένα, έχουν «καεί» οι σκληροί δίσκοι. Η απερχόμενη διοίκηση δεν επιλήφθηκε εγκαίρως του προβλήματος. Χθες, υπήρχε πρόβλεψη να τεθεί το θέμα στο απερχόμενο ΔΣ, αλλά λόγω ελλείψεως απαρτίας δεν συνεδρίασε.

2. Πολλά από τα κυλικεία και αναψυκτήρια αρχαιολογικών χώρων και μουσείων παραμένουν κλειστά. Ο λόγος είναι ότι δεν προχώρησαν οι διαδικασίες των διαγωνισμών, ενώ σε πολλά άλλα έχει ήδη λήξει η σύμβαση λειτουργίας τους. Ως αποτέλεσμα, η χώρα δυσφημείται διεθνώς, καθώς για τους επισκέπτες δεν υπάρχει η ελάχιστη πρόβλεψη, ενώ το ΥΠΠΟΑ χάνει σημαντικούς οικονομικούς πόρους.

3. Να σημειωθεί ότι στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, όπου το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο δέχεται ημερησίως χιλιάδες επισκέπτες, το πωλητήριο, το οποίο λειτουργεί το ΤΑΠ με υπαλλήλους, έχει κατεβάσει ρολά εδώ και δεκαπέντε μέρες. Οι υπάλληλοι του ΤΑΠ αρνούνται να το ανοίξουν, προβάλλοντας διάφορα προσχήματα. Ωστόσο και όταν ήταν ανοικτό, λειτουργούσε με άδεια ράφια, προκαλώντας εκατοντάδες αρνητικά σχόλια των επισκεπτών. Η υπουργός Πολιτισμού έδωσε εντολή για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που ετέθησαν, τονίζοντας ότι το ΥΠΠΟΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον εκσυγχρονισμό  και στην αποτελεσματική λειτουργία του ΤΑΠ, προς όφελος της εικόνας της χώρας, της εξυπηρέτησης των επισκεπτών αλλά και για την αύξηση των εσόδων του Οργανισμού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοχρηματοδότησης των δράσεων του ΥΠΠΟΑ» καταλήγει η ανακοίνωση. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.