Header Ads

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τις φωτιές στη Σιβηρία - Στη μάχη της κατάσβεσης και ο στρατός

Η κατάσταση με τις δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Σιβηρία είναι δύσκολη και οι προβλέψεις παραμένουν μη ευνοϊκές, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, από το Κρανογιάρσκ όπου συμμετέχει σε σύσκεψη που έχει ως θέμα την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, ενώ με εντολή Πούτιν συμμετέχει και ο στρατός στην κατάσβεση. 

Τα πυροσβεστικά αεροσκάφη του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσίας άρχισαν να συμμετέχουν ενεργά στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή του Κρασνοντάρ, ενώ ελικόπτερο μεταφέρει πυροσβέστες σε διάφορα σημεία για να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Πηγή στις υπηρεσίες παροχής έκτακτης βοήθειας ανέφερε ότι στην κατάσβεση των πυρκαγιών στα δάση της Σιβηρίας και της ρωσικής Άπω Ανατολής συμμετέχουν τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

«Δύο αμφίβια αεροσκάφη Be-200 συμμετέχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην περιοχή του Κρασνοντάρ και στην περιοχή της Γιακουτίας, ρίχνοντας τόνους νερού», δήλωσε η πηγή αυτή.

Στην περιοχή του Κρασνοντάρ ελικόπτερο τύπου ΜI-8 που ανήκει στην δύναμη πυρόσβεσης του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών αφήνει σε διάφορα σημεία πυροσβέστες για να προστατέψουν από τις πυρκαγιές κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή έχουν φθάσει 100 πυροσβέστες από την Χακασία και την περιοχή του Κεμέροβο.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους κατοίκους των περιοχών από τις δασικές περιοχές, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες για την κατάσβεση τους πρέπει να συνεχισθούν, όπως και ότι κύριος στόχος των προσπαθειών αυτών είναι να μην επεκταθούν οι πυρκαγιές σε κατοικημένες περιοχές.

Ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο ανάρτησε στο Instagram βίντεο μέσω του οποίου καλεί τον κόσμο να προσέξει τις άνευ προηγουμένου πυρκαγιές στην Σιβηρία, την Γροιλανδία και την Αλάσκα. Επίσης πόσταρε ένα θέμα από την εφημερίδα The Guardian, στο οποίο επισημαίνεται ότι ο καπνός από τις πυρκαγιές είναι ορατός από το Διάστημα.

Παραθέτει επίσης στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, σύμφωνα με τα οποία οι δασικές πυρκαγιές εκπέμπουν στον αέρα τόσο διοξείδιο του άνθρακα μηνιαίως, όσο εκπέμπει η Σουηδία μέσα σ ένα χρόνο. Στα σχόλιά τους οι κάτοικοι των ρωσικών περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές ευχαριστούν τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το ενδιαφέρον που δείχνει για το πρόβλημά τους.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.