Header Ads

Συγκινεί το βιβλιοπωλείο αστέγων της Αθήνας

Το παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων στην καρδιά της Αθήνας, ανακαλύπτει η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου. Πρόκειται για το κατάστημα που άνοιξε στο απόγειο της κρίσης ο 70χρονος Λεωνίδας Κουρσούμης, αφού είχε χάσει τη δουλειά του σε εκδοτικό οίκο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «σε μία προσπάθεια να απευθυνθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ο Κουρσούμης έκανε έκκληση μέσω Facebook, στην οποία έγιναν 900 share από άλλους χρήστες. Σύντομα τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν τα ρεπορτάζ γι′ αυτόν τον αγωνιστή της επιβίωσης. Ένας ανώνυμος δωρητής τού διέθεσε δωρεάν την αποθήκη, στην οποία πουλάει και σήμερα τα βιβλία - δύο ευρώ το ένα. «Ο κόσμος έρχεται εδώ για να μας στηρίξει», λέει ο Κουρσούμης. «Υπάρχει αλληλεγγύη, όλοι ξέρουν πόσο δύσκολες είναι οι εποχές που ζούμε».

Η Ελένη Κατσούλη, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγύης του Δήμου Αθηναίων, δηλώνει στην Tageszeitung πως «μόνο στο κέντρο της Αθήνας υπολογίζεται ότι ζουν πάνω από 1.500 Έλληνες άστεγοι. Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει ότι απευθύνονται σε μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι ζούσαν μία εντελώς φυσιολογική ζωή».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.