Header Ads

Ρωσία: 61 άτομα υπό κράτηση μετά τις διαδηλώσεις της 27ης Ιουλίου στη Μόσχα

Περισσότερα από 60 άτομα, τα οποία συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της 27ης Ιουλίου στην ρωσική πρωτεύουσα, ζητώντας να συμμετάσχουν στις τοπικές εκλογές της Μόσχας οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι που αποκλείσθηκαν από την εκλογική επιτροπή, έχουν τεθεί υπό κράτηση. Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, ευχαρίστησε την αστυνομία, δηλώνοντας ότι ενήργησε ανάλογα με την συμπεριφορά των διαδηλωτών και υποσχέθηκε ότι θα διασφαλίσει την τάξη στην ρωσική πρωτεύουσα.

Η εφημερίδα RBK επικαλούμενη το Δικαστήριο της Μόσχας αναφέρει ότι έχουν τεθεί υπό κράτηση 61 άτομα, ενώ σε 161 άτομα επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα. Συνολικά στα δικαστήρια της ρωσικής πρωτεύουσας εκδικάσθηκαν περισσότερες από 220 υποθέσεις που σχετίζονται με τους διαδηλωτές και τους διοργανωτές των διαδηλώσεων, ενώ αναμένεται να εξετασθούν και άλλες 55 υποθέσεις. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες παραπέμπονται στην δικαιοσύνη για παράβαση των προκαθορισμένων κανόνων που διέπουν την διοργάνωση συγκεντρώσεων.

Στην υποψήφια Γιούλια Γκαλιάμινα επεβλήθη ποινή φυλάκισης 10 ημερών, όπως ανακοίνωσε η ίδια στο Twitter.

Εξάλλου, το Δικαστήριο της Μόσχας επικύρωσε την απόφαση για την σύλληψη και καταδίκη σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax. Η έφεση την οποία υπέβαλλε η δικηγόρος του Ναβάλνι, Όλγκα Μιχαήλοβα, απερρίφθη.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκεί Σομπιάνιν ευχαρίστησε τους αστυνομικούς και τους άνδρες της Εθνοφρουράς για τον τρόπο που αντιμετώπισαν την διαδήλωση της 27ης Ιουλίου, λέγοντας ότι «έκαναν το καθήκον τους». Αναφερόμενος στις διαδηλώσεις είπε ότι «ήσαν εκ των προτέρων σχεδιασμένες και καλά προετοιμασμένες» και πως «η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν ανάλογη της συμπεριφοράς των διαμαρτυρόμενων», ενώ υποσχέθηκε ότι θα διασφαλίσει στην ρωσική πρωτεύουσα την τάξη.

Ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντρ Μούξμαν με αφορμή τις διαδηλώσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου, δήλωσε την Τρίτη ότι οι εισαγγελείς πρέπει να παρεμποδίσουν με σκληρά μέτρα όσους συμμετέχουν και διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας χωρίς την έγκριση των αρχών, κατά την προεκλογική περίοδο.

Στο μεταξύ δικαστήριο της πόλης Ροστόφ επί του Ντόν έθεσε σε κατ΄ οίκον περιορισμό έως τις 20 Αυγούστου την Αναστασία Σεφτσένκο, ακτιβίστρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Otkritaya Rosia» (Ανοιχτή Ρωσία), η οποία έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ανεπιθύμητων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.