Header Ads

Γιατί οι άνδρες θεωρούν τις γυναίκες με μεγάλα μάτια περισσότερο ελκυστικές;

Μπλε μάτια, πράσινα μάτια ή καφέ; μεγάλα μάτια ή μικρά; Οι προτιμήσεις των ανδρών συνήθως διαφέρουν, ωστόσο, σύμφωνα με αρκετές πανεπιστημιακές μελέτες, οι άνδρες ελκύονται περισσότερο από τις γυναίκες που έχουν μεγαλύτερα μάτια.

Αυτή η αντίληψη έχει δημιουργήσει μια νέα τάση και όλο και περισσότερες γυναίκες (κυρίως στην Ασία) καταφεύγουν σε διάφορες τεχνικές για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση των μεγάλων ματιών. Άλλες πιο τολμηρές, δεν φοβούνται να φλερτάρουν με την αισθητική χειρουργική για να αποκτήσουν ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα.

Γιατί τα μεγάλα μάτια θεωρούνται ελκυστικά

Υπάρχουν δύο λόγοι, σύμφωνα με ερευνητές. Ο πρώτος είναι ότι οι άνδρες από τη φύση τους είναι σχεδιασμένοι να ψάχνουν για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία είναι συνδεδεμένα με την γονιμότητα, τη νεότητα και την καλή υγεία. Υποσυνείδητα, κοιτώντας μία γυναίκα, όλοι οι άνδρες κρίνουν την αναπαραγωγική ικανότητα. Ο ανδρικός εγκέφαλος, υποσυνείδητα, ψάχνει μια γυναίκα με την οποία μπορεί να φτιάξει οικογένεια. Τα χαρακτηριστικά αυτά περιλαμβάνουν την υγιή όψη του δέρματος, μεγαλύτερους γοφούς, μεγαλύτερο στήθος και οπίσθια, μάγουλα και μεγαλύτερα μάτια.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα μεγάλα μάτια θεωρούνται ένα νεωτεριστικό χαρακτηριστικό. Τι σημαίνει αυτό;

Νεωτεριστικό χαρακτηριστικό θεωρείται εκείνο που σχετίζεται με τη νεότητα και την αθωότητα την οποία κατέχουν τα μωρά αλλά και τα μικρά παιδιά. Τα ανθρώπινα μάτια δεν μεγαλώνουν σε μέγεθος κατά την διάρκεια της ανάπτυξής τους σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, αλλά αντιθέτως, μικραίνουν. Αυτό σημαίνει ότι τα μωρά έχουν μεγαλύτερα μάτια από τους ενήλικες.

Επομένως, τα άτομα που έχουν μεγάλα μάτια συχνά θεωρούνται νεότεροι απ′ ότι είναι στην πραγματικότητα. Δεδομένου μάλιστα, ότι τα μεγάλα μάτια είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την γονιμότητα, οι άνδρες τείνουν να ελκύονται περισσότερο από τις γυναίκες που τα έχουν.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.