Header Ads

Τα επόμενα σχέδια του «στρατηγού» Χρυσοχοΐδη για την ΕΛ.ΑΣ.

Παρελθόν για την Αστυνομία αποτελεί ο αρχηγός του Σώματος, Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Πρόθεση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ήταν εξ αρχής να εφαρμόσει το νέο σχέδιό του στο υπουργείο έχοντας στο πλευρό του έναν αρχηγό δικής του επιλογής. Στο μεταξύ, όμως, πρέπει να λυθούν και διαδικαστικά θέματα. Το βασικότερο από αυτά είναι να οριστεί νέος αρχηγός.

Δεδομένου ότι μέχρι να πάρει η νέα κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορεί να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ και να ξεκινήσουν οι κρίσεις των στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ., προκρίνεται ένα μεταβατικό σχέδιο. Δηλαδή, να εκτελέσει για περίπου 12 ημέρες χρέη αρχηγού ο σημερινός υπαρχηγός, Μιχαήλ Καραμαλάκης, έως ότου στις 22 Ιουλίου διεξαχθεί η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης και ξεκινήσουν στη συνέχεια οι κρίσεις.

Στο μεταξύ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φαίνεται ότι δεν θέλει να χάσει χρόνο και έτσι έχει αναθέσει ήδη σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., διοικητές μάχιμων υπηρεσιών, να το παραδώσουν σχέδια για το πώς θα βγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί στο δρόμο για την ενίσχυση των περιπολιών αλλά και το πώς θα περιφρουρηθούν καλύτερα τα Εξάρχεια. 

Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο Χρυσοχοΐδης έχει ήδη στο μυαλό του για το ποιοι είναι οι αξιωματικοί, στους οποίους θα αναθέσει να «τρέξουν» το σχέδιό του. Και σε όλα αυτά ρόλο παίζει το γεγονός ότι έχει το «ελεύθερο» από το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει ότι εκείνος νομίζει για να φέρει αποτέλεσμα. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.