Header Ads

Οργή για αεροπορική εταιρεία που ζήτησε από γυναίκα που θηλάζει να καλυφθεί με κουβέρτα

Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM βρέθηκε στη μέση μιας έντονης διαμάχης για τον δημόσιο θηλασμό, όταν δήλωσε πως θα ζητούσε από γυναίκα που θηλάζει να καλύψει τον εαυτό της αν κάποιοι πελάτες εξέφραζαν την δυσαρέσκειά τους.

Το θέμα έρχεται στην δημοσιότητα μετά την δημοσίευση της Σέλμπι Έιντζελ, μια γυναίκα από το Σακραμέντο, Καλιφόρνια, στο Facebook, για την εμπειρία της στην πτήση KLM αυτό το καλοκαίρι.

«Πριν καλά καλά ξεκινήσουμε, με πλησίασε μια αεροσυνοδός που είχε στα χέρια της μια κουβέρτα» γράφει η Έιντζελ και συνεχίζει πως της είπε ότι αν θέλει να συνεχίσει να θηλάζει την ενός έτους κόρη της πρέπει να καλυφθεί. Όταν εκείνη αρνήθηκε, η αεροσυνοδός της απάντησε πως αν κάνει κάνει κάποιος παράπονο, θα ήταν δική της ευθύνη.

Κανείς δεν παραπονέθηκε, δηλώνει η ίδια.

Καθώς η δημοσίευση έγινε viral στο διαδίκτυο, πολλοί χρήστες των κοινωνικών μέσων, στράφηκαν στο Twitter για να σχολιάσουν την αντιμετώπιση της αεροπορικής εταιρείας. Η απάντηση της KLM ήταν, πως, ο θηλασμός  επιτρέπεται, εφόσον κανένας άλλος επιβάτης δεν προσβάλλεται από την πρακτική.

Ο δημόσιος θηλασμός έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και αντιπαραθέσεων εδώ και χρόνια, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι είναι μια φυσική πρακτική και άλλοι να λένε ότι είναι ζήτημα δημόσιας ευπρέπειας.

Πιο πρόσφατα, η συζήτηση ώθησε εξέχουσες προσωπικότητες να υποστηρίξουν το δικαίωμα να κάνουν αυτό που θεωρούν φυσιολογικό και φυσικό. Το 2017, μια φωτογραφία της Λάρισας Γουότερς, μιας αυστραλιανής γερουσιαστή που θήλαζε το μωρό της μέσα στο κοινοβούλιο, έκανε το γύρο του διαδικτύου και προσέλκυσε πλήθος αντιδράσεων.

Ορισμένες χώρες έχουν εισαγάγει νομική προστασία για το δικαίωμα των γυναικών να θηλάζουν δημόσια. Και οι 50 πολιτείες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν νόμους που επιτρέπουν ειδικά στις γυναίκες να θηλάζουν σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο.

Και στη Μεγάλη Βρετανία, μεταξύ άλλων χωρών, είναι παράνομο να ζητείται από μια θηλάζουσα γυναίκα να εγκαταλείψει έναν δημόσιο χώρο όπως ένα εστιατόριο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Η απάντηση της εταιρείας στο Twitter προκάλεσε δημόσια κατακραυγή και χιλιάδες άτομα ζήτησαν να αλλάξει την πολιτική της ή απείλησαν πως ποτέ δεν θα ξανά πετάξουν με αυτήν.

«Ο θηλασμός είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο και δεν πρέπει να κάνει κανέναν να νιώθει άβολα» ανέφερε την Τετάρτη, η Κάθρον Νουν, της ιρλανδικής Γερουσίας. «Συγκλονιστική η απάντηση της εταιρείας».

«Για την άνεση των επιβατών που είναι ρατσιστές ή ομοφοβικοί θα ζητούσατε από ανθρώπους να καλύψουν το δέρμα τους; γράφει ο Κρις Βαν Τουλκεν, γιατρός στο Λονδίνο.

πηγή: the new york times

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.