Header Ads

Βατικανό: Βρέθηκαν οστά που ίσως συνδέονται με την εξαφάνιση της Εμμανουέλα Ορλάντι

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στη Ρώμη παραμένει η εξαφάνιση της τότε 15χρονης Εμμανουέλα Ορλάντι, κόρη υπαλλήλου του Βατικανού, που εξαφανίστηκε το 1983. Πλέον, η υπόθεση αποκτά νέα τροπή, καθώς το Σάββατο, οι παπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν δύο οστεοθήκες κάτω από ένα πέτρινο φρεάτιο.

Για την ακρίβεια, την Πέμπτη, το Βατικανό άνοιξε τους τάφους δύο γερμανικών πριγκίπων του 19ου αιώνα στο νεκροταφείο του Ποντιφικανού Τευτονικού Κολλεγίου ( Pontifical Teutonic College), μετά από πληροφορία που δόθηκε στην οικογένειά της, ότι η σορός της θα μπορούσε να είναι θαμμένη εκεί. Ωστόσο, οι τάφοι ήταν εντελώς άδειοι, αναζωπυρώνοντας το μυστήριο.

Το Βατικανό υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τις έρευνες και το Σάββατο ένας εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ”έχει εντοπίσει δύο οστεοφυλάκια, που βρίσκονται «κάτω από το πεζοδρόμιο μιας περιοχής μέσα στο Ποντιφικό Τευτονικό Κολλέγιο, που καλύπτεται από ένα φρεάτιο».

Ανέφερε ότι η περιοχή είχε σφραγιστεί και θα ανοίξει για τους ιατροδικαστές αυτή την εβδομάδα, ώστε να προχωρήσει η έρευνα.

Η τελευταία καταγεγραμμένη δομική εργασία στο κολέγιο και το νεκροταφείο του πραγματοποιήθηκε τις δεκαετίες του 60′ και του ’70. Η Ορλάντι εξαφανίστηκε το 1983 αφού εγκατέλειψε το διαμέρισμά της στο Βατικανό για να παρακολουθήσει ένα μουσικό μάθημα στη Ρώμη. 

Ο πατέρας της ήταν υπάλληλος της Αγίας Τράπεζας. Με την πάροδο των χρόνων η εξαφάνισή της συνδέεται με τα πάντα, από την υπόθεση για τον θάνατο του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β μέχρι το οικονομικό σκάνδαλο της τράπεζας του Βατικανού και τον εγκληματικό υπόκοσμο της Ρώμης. Το τελευταίο μεγάλο βήμα για το κλείσιμο της υπόθεσης έγινε το 2012, όταν η αστυνομία ξέθαψε το πτώμα ενός φημισμένου μαφιόζου από την κρύπτη ενός ρωμαϊκού βασιλικού τάφου με την ελπίδα να βρουν και κάποιο στοιχείο για την Ορλάντι.  Η έρευνα έληξε άδοξα.

Πέρυσι βρέθηκαν οστά κάτω από την πρεσβεία του Βατικανού στην Ιταλία στη Ρώμη. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσαν αμέσως ότι τα ευρήματα μπορούσαν να έχουν σχέση με την υπόθεση.  Ωστόσο, οι εξετάσεις έδειξαν ότι τα οστά ήταν πολύ πριν από την εξαφάνισή της.

Πηγή: Guardian

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.