Header Ads

Δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ δημιουργούν ταμείο κατά της κλιματικής αλλαγής

Μια ομάδα πλούσιων αμερικανών επενδυτών με ιδιαίτερο φιλανθρωπικό έργο, έχουν δωρίσει σχεδόν μισό εκατομμύριο λίρες για να στηρίξουν το κίνημα των ακτιβιστών,Extinction Rebellion, και τις ομάδες των σχολικών απεργιών - με την υπόσχεση να συνεισφέρουν περισσότερα εκατομμύρια τους επόμενους μήνες, για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο επενδυτής και φιλανθρωπιστής Τρέβορ Νίλσον, που συνεργάστηκε στο παρελθόν με μερικές από τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο, δημιούργησε από κοινού με την Ρόρι Κένεντι, κόρη του Ρόμπερτ Κένεντι, και την Αϊλίν Γκέτι, της οποία η αμύθητη περιουσία προέρχεται από τη βιομηχανία πετρελαίου, το Ταμείο Επείγουσας Ανάγκης για το Κλίμα.( Climate Emergency Fund)

Οπως δήλωσε ο Νίλσον, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας του συγκεκριμένου ταμείου, υπήρξε η Σουηδέζα, Γκρέτα Θάνμπεργκ μαζί με τους Extinction Rebellion και τις μαζικές τους κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα στην Αγγλία τον Απρίλιο.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν αρχικά για να υποστηρίξουν τις ομάδες των σχολικών απεργιών καθώς και το παράρτημα των Extinction Rebellion στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα οποιδήποτε άλλη ακτιβιστική ενέργεια ή ομάδα που θα δημιουργηθεί στον κόσμο, με σκοπό να συμβάλλει στο μείζον θέμα της κλιματικής αλλαγής, θα έχει την αμμέριστη οικονομική υποστήριξη του ταμείου.

Τα επίπεδα οικονομικής υποστήριξης ποικίλουν, αφού το ταμείο χρηματοδοτεί έφηβους ακτιβιστές που χρειάζονται χρήματα για φυλλάδια και μεγάφωνα, αλλά και πληρωμή μισθοδοσίας η ακόμα και ενοίκια γραφείων για ομάδες που ζουν και δραστηριοποιούνται σε μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με τους υπέυθυνους του ταμείου, στην παρούσδα φάση υπάρχει δέσμευση για χρηματοδότηση των παραρτημάτων των Extinction Rebellion, τόσο σε Νέα Υόρκη όσο και Λος Αντζελες.

Εκπρόσωπος των Extinction Rebellion,  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κίνηση, λέγοντας πως, «Είναι ένα μήνυμα ότι φτάνουμε σε σημείο ανατροπής. Στο παρελθόν, η φιλανθρωπία υπήρξε συχνά για προσωπικό ενδιαφέρον, αλλά τώρα οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και βάζουν τα χρήματά τους, για την συλλογική πρόοδο και ευημερία μας ».

Πηγή: The Guardian

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.